EVC MO 15 1 – De Rijp MO 15 1 4-0

10:30 verzamelen is 10:30 verzamelen dames.. zo was het team compleet en aangekleed precies 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd gereed. Met een ontbrekende, geblesseerde Esmee ving de wedstrijd aan en voor deze keer op het B veld. Dat maakte de dames waarschijnlijk wat in de war, want de wedstrijd startte zoals de meiden verzamelden, Langzaam, ongeconcentreerd en gingen de bal alle kanten op en wisten de meiden elkaar maar moeilijk te vinden. Op sommige momenten leek het wel of de meiden bang voor de bal waren, of dat hij te heet was of besmet. De tegenstander was feller op de bal en konden elkaar goed vinden op het middenveld. Echter kon de Rijp geen vuist maken en stichtte zij ook geen gevaar voor het doel van Tessa. Langzamerhand kwam het besef dat we elkaar meer in de voeten aan moesten spelen en elkaar moeten coachen. Dit bood een beter en leuker aanblik van de wedstrijd. Met een aantal doelpogingen van EVC die er niet ingingen was het Fay die een teruggelegde bal goed raakte en in de linker kruising liet verdwijnen. 1-0. Het ijs was gebroken en wilde de meiden meer. De opbouw verliep moeizaam een het spelbeeld was onrustig. De wil om de bal te veroveren ontbrak en nodigde dit uit tot wat omzettingen en wissels. De Rijp wist geen gebruik te maken van de op dat moment niet goed in de wedstrijd verkerende EVC meiden. Achterin was het niet te moeilijk en de spaarzame aanvallen waren steevast voor Lotte, Sofie, Charlotte, Jamila en Melissa. Als er een bal doorheen kwam, was Tessa de rots in de branding die elke keer goed timede en de bal weer de richting het doel van De Rijp schoot. In een van deze momenten kwam de bal bij Jasmijn en schoot ze op goal. De keeper graaide mis en was het 2-0. Dit was ook tevens de ruststand. In de kleedkamer aan de dames gevraagd wat de De Rijp beter deed dan EVC ondanks dat we voor stonden. Unaniem waren de dames het eens dat ze beter overspeelden en feller op de bal waren. Met de opdracht van ondergetekende om dit zelfde spel te gaan spelen als De Rijp en dat hierdoor meer kansen kunnen worden gecreëerd werd begrepen. Wat een verschil van spelbeeld t.o.v. de eerste helft. Er werd voor elke bal geknokt en de duels gewonnen. Dit gaf vertrouwen en de voorhoede met Fay, Selena, en Denise werden steeds gevaarlijker. De ene mooie actie na de andere werden de genoemde voorhoede spelers gecreëerd. De keeper van de Rijp had het druk en de schoten van zowel Selena, Fay, Denise en ook Jamila die af en toe mee naar voren kwam werden gekeerd. Het was zichtbaar dat de Rijp deze druk niet lang kon weerstaan en was het Selena die de bal mooi breed legde op Jennifer en ze met haar linkerbeen de bal met een harde schuiver langs de keeper schoot. 3-0. EVC kreeg vleugels en was het een genot om naar dit mooie voetbal te kijken. Ook voor het publiek . Het middenveld met Roos, Jennifer, Anouk en Chelsea wist wat hen te doen stond. Aanvallend wisten ze erg goed op te bouwen en de bal telkens bij de voorhoede af te leveren. Verdedigend was het sterk en met name Anouk, Roos en Jamila als voorstopper elimineerde menig aanval. Natuurlijk kwam De Rijp er wel eens doorheen, maar de timing vandaag van de verdediging was fenomenaal. Complimenten daarvoor dames. Voorin was het inmiddels prijsschieten en waren Denise, Selena en Fay meerdere keren dichtbij de 4-0. Een vrije trap binnen de 16 meter werd door Denise goed teruggelegd op Jamila die nog een speelster uitspeelde en hard op doel schoot. Helaas ging ook deze poging er niet in. Het was Roos die een afstand van 50 meter aflegde op de linkerkant en de bal perfect voortrok, waarbij de bal in de scrimmage door een goed oplettende en doorgaande Fay in het doel werd gewerkt. 4-0. Een prima eindstand en dames, hebben jullie in de tweede helft laten zien dat jullie de verdiende koploper zijn.