EVC MO15 1 – Purmerland MO15 1 3-0

Na de niet zo beste wedstrijd vorige week tegen WBSV in het pittoreske Westbeemster, stond er vanavond een avond(inhaal)wedstrijd op het programma en wel thuis tegen Purmerland. Een tegenstander van betekenis, omdat we dan weer winnen of gelijk spelen. Aangezien we op weg zijn naar een mogelijk kampioenschap, moest er vanavond gewonnen worden. Omdat we zelf over onvoldoende speelsters beschikken deden we een beroep op Faye Suurmond en Dikra. De wedstrijd begon om 19:00 uur en was het vanaf het begin al duidelijk dat dit een andere wedstrijd zou worden dan tegen WBSV. Beide teams waren gewaagd aan elkaar en werd er goed gecombineerd. We waren feller op de bal en de tegenstander. Dat resulteerde in mooie en goede aanvallen. Ondanks dat het spel op en neer ging was het EVC die score opende. Een mooie aanval ingeleid door Faye Suurmond die de bal fraai bij Denise bracht, die op haar beurt de bal diagonaal prachtig inschoot.. 1-0. Purmerland was niet gekomen om te verliezen en probeerde met alle macht gelijk te maken. Maar wat stond daar een verdediging zeg. Over rechts kwamen vele aanvallen, maar Anouk was heer en meester op haar kant. De overige verdedigers waren geweldig en hielden het achterin goed dicht. Melissa, rechts. Dikra laatste vrouw en Jasmijn als voorstopper. Hat was mooi om te zien hoe de verdediging van EVC het de meiden van Purmerland onmogelijk maakten om bij Tessa te komen, en als dat al lukte, was Tessa de gebruikelijke rots in de branding. Chapeau dames. Omdat EVC ook goed op wist te bouwen, creëerde we ook mooie aanvallen, die niet altijd doel troffen. Maar een tweede doelpunt kon niet lang uitblijven. Zo was het Selena die op een voorzet van Denise, de bal prima inschoot 2-0. Dit was ook de ruststand en dat was ook wel even nodig, Even op adem komen van een toch wel turbulente eerste helft. Na alle veren en complimenten te hebben uitgedeeld, kon de tweede helft aanvangen. Met het tempo en druk waarmee we voetbalden moest er toch wel een redelijke score mogelijk zijn. Na ongeveer een kwartier was het Esmee die een einde aan de illusie maakte dat Purmerland nog wat kon halen in Edam en scoorde zij op aangeven van Faye Suurmond de 3-0. Vanaf de zijde van Purmerland kwamen nog wel aanvallen, maar is het noemen en roemen nogmaals van onze verdediging is het meer dan waard. EVC was nog een aantal keren gevaarlijk en met het mooiste wapenfeit was toch wel een mega hard schot van Faye die op ed paal uiteenspatte. Dames een grandioze wedstrijd met een prima eindresultaat op weg naar het kampioenschap. Zaterdag 13 mei spelen we nogmaals tegen WBSV en bij winst zijn we een weer een stap dichterbij het kampioenschap.