Zouaven De JO13-2 – EVC JO13-1 : 1-7

Afgelopen zaterdag met een minimum aan spelers richting West-Friesland, Huub en Thijmen hadden afgemeld dus met 11 spelers zonder wissel. Achteraf bleek dit prima te gaan, de weergoden hadden ook even een pauze genomen en dus konden we het nét droog redden.

De wedstrijd kan ik eigenlijk kort over zijn; we waren continu de bovenliggende partij.
We gaven weinig ruimte weg, en er werd zowaar best wel goed gecombineerd.
Toch was het Zouaven dat met een diepe pass en een per ongeluk opgeheven buitenspel het eerste punt op het bord zette: 1-0.
Hierna werden we echt wakker en lieten we weinig tot geen ruimte meer.
Vrij snel kwamen we op gelijke hoogte door een goal van Ryan, waarna Alan en Faye daarna meteen ook het net wisten te vinden: 1-3. Daarvoor hadden we al minstens 20 kansen gehad, maar wisten we nog niet zo goed dat de bal echt tussen die 2 palen moet..
Vlak voor rust was er nog een momentje van verwarring, Faye werd getackeld van achteren en kreeg een vrije trap.
Faye nam hem zelf en de bal vloog met een fraaie boog kansloos voor de keeper onder de lat: 1-4 dachten we allemaal. Niet dus, de scheids claimde dat het een indirecte vrije trap moest zijn, maar niemand had daar de aanwijzingen voor gezien of gehoord. Nou ja, accepteren en naar de limo met een 1-3 voorsprong.

Na de rust hadden we ook nog wind mee, en was de tegenstander vrijwel kansloos.
Hun diepe ballen lukten nu ook niet meer, en werden door ons middenveld opgevangen.
We bleven maar aanvallen (soms iets te gretig, met iets teveel oogkleppen..), en het was dan ook niet vreemd dat er nog meer punten bij kwamen.
Alan maakte de eerste van de tweede helft, 1-4.
Hierna is het Simon die een corner binnen kopt, en Ryan die uit de scrimmage voor het doel uiteindelijk weet te scoren: 1-6. Ryan geeft daarna de bal nog een keer aan Simon die de eindstand op het bord zet: 1-7.
Prima gespeeld jongens (en meisje). Complimenten ook voor de verdediging en middenveld, sommigen stonden niet op hun eigen plek maar toch kwam er weinig door.

We staan tweede in de beker competitie, een goede prestatie.
Zaterdag weer voor de gewone competitie, thuis tegen Zilvermeeuwen.