18-4: EVC B1 – ODIN’59 B1 4-2 (2-2)

In de promotiepoule van de B1 zitten geen makkelijke tegenstanders en ook onze tegenstander van vandaag ODIN’59 B1 (Heemskerk) is geen tegenstander waar je zomaar even van wint. Dat moest dan ook nog gebeuren zonder de zieke Remon Dil, de geblesseerde Huub van Maanen en de niet wedstrijdfitte Mitchell Rossenaar (wel wissel). Laurens de Jong (wissel) en Rowan Suurmond (basis) uit de C1 waren de vervangers.

EVC kwam prima uit de startblokken, met een uitstekende Kyle Idsinga op de voor hem vreemde positie van linksback en een goede Azeddine Sout als midmid. ODIN werd bij vlagen weggespeeld, zeker op het middenveld met ook nog een goede Quino Idsinga aan de linkerkant en Daniël Kemper (al weken in vorm) aan de rechterkant. De 1-0 liet niet lang op zich wachten. Daniël gaf een diepe bal op Dave Goede. Die ging alleen op de doelman af, was niet zelfzuchtig en legde breed op Brian Rossenaar die in de ver hoek raak mikte, 1-0. Prima gedaan Dave! EVC ging door en het werd al snel 2-0. Azeddine speelde Brian met een lange bal aan de rechterkant aan. Die controleerde, kwam naar binnen en schoot van buiten het strafschopgebied heel fraai raak 2-0. EVC was de bovenliggende partij, het was wachten op meer doelpunten. ODIN kwam er bij EVC achterin niet doorheen. Rowan, Casper de Vries, Kyle en Philip Vane (ook al wekenlang in goede doen) hielden de boel met hulp van doelman Rens van Dijk potdicht. Brian had nog pech dat zijn stiftbal via de handen van de doelman op de lat kwam, maar daarna kantelde onverwachts de wedstrijd toen Azeddine last van zijn rug kreeg en eruit moest. Kyle ging terug naar het middenveld en Laurens ging naar de linksback positie. Daar kreeg hij zijn handen vol aan een behendige rechtsbuiten. In plaats van vooruit ging EVC achteruit lopen en riepen we de problemen over ons af. We kwamen op één lijn te verdedigen, maar ODIN had gelukje nodig om de aansluitingstreffer op het bord te krijgen. Bij een aanval van ODIN kwam de bal in de korte hoek, waar Rens in aanraking kwam met de paal en de bal via die paal voor de voeten kwam van een ODIN-speler die simpel binnen tikte 2-1. EVC was even de kluts kwijt en al snel volgde de 2-2. Het goede gevoel bij EVC was weg en de limonade kwam als geroepen.

In het eerste kwartier na de rust behoedde Rens ons met een aantal fraai reddingen voor een achterstand. ODIN was beter en EVC bleef met kunst- en vliegwerk op de been. Het weer inbrengen van Azeddine deed alles weer terug kantelen. EVC nam de regie weer over en zo waren wij weer de bovenliggende partij. Met nog een kwartier op de klok was het Brian die met een prima knal EVC weer aan de leiding bracht. Via de handen van doelman ging de bal tegen de touwen, 3-2. Trainer Tom Brouwers wisselde hierna Coen Smit voor Mitchell. Niet op zijn gebruikelijke plaats in de achterhoede, maar in de spits waar hij met zijn snelheid direct voor gevaar zorgde. Met nog 5 minuten op de klok was het dan ook Mitchell die de wedstrijd in het slot gooide. Bij een mooie steekbal van Azeddine kwam hij vrij voor de doelman en tikte hij beheerst binnen, 4-2. Dit was tevens de eindstand.

Complimenten aan het hele team voor de veerkracht en aan de invallers in het bijzonder. Laurens die bij zijn invalbeurt meer dan zijn best deed tegen een hele lastige directe tegenstander. En bij een wedstrijd invallen terwijl je al een wedstrijd gespeeld hebt is niet makkelijk. Een groot compliment aan C1-speler Rowan Suurmond die 2 hele wedstrijden achter elkaar voetbalde. Eerst een wedstrijd bij de C1 en toen bij de B1, klasse Rowan. Toch was de uitblinker vandaaf geen EVC- of ODIN-speler. Dat was de pas 16-jarige KNVB-scheidsrechter J. Timmer die ongelofelijk goed floot en onopvallend toch aanwezig was. En iedere voetballer snapt wat ik daarmee bedoel.

Volgende week uit naar KFC B2, waar we in de najaarscompetitie nog van verloren. Veel succes!

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …