JO17-1 pakt derde overwinning op rij

EVC JO17-1 – SV De Rijp JO17-1: 2-1
Een knappe overwinning tegen een geduchte tegenstander, die opmerkelijk genoeg zonder reserves naar Edam was afgereisd. Jens was verhinderd, Nouaman (JO16-1) viel (goed) in Alvar maakte na maandenlange blessureleed zijn rentree (nu Thijn nog, en dan is het elftal weer compleet). Voorafgaand aan de wedstrijd drukten de coach en leider de jongens op het hart dat ze ook zonder Eric, Rowan en Aaron kunnen winnen. We zagen wat aarzelende en hier en daar zelfs ongelovige blikken, maar het is uitgekomen: in goede doen kan dit team meedraaien in de eerste klasse. Van meet af aan zakte De Rijp in en liet EVC het spel maken in de wetenschap dat balverlies mogelijkheden bood voor counters. Aldus geschiedde. EVC speelde de bal verkeerd in en uit de tegenaanval maakte de snelle linkspits de 0-1. EVC was niet uit het veld geslagen en bleef goed combineren, maar tot grote kansen leidde dat niet. Voor rust nog twee momenten van belang: een hele mooie redding van Sjors (snoekduik, bal klemvast) en een gemene charge op de enkel van Danny. Na rust ging EVC wat meer risico nemen. Noah viel goed in en hield bij aanvallen de bal vast om vervolgens de combinatie te zoeken. Spits John had het in de eerste helft moeilijk omdat de lange bal werd gehanteerd. Maar omdat EVC in de tweede helft meer druk zette werd er meer in de ‘box’ gespeeld en daar, in de kleine ruimte, is John op zijn best. Een van zijn duels om de bal leverde een strafschop op die door de goed spelende Sam onberispelijk werd binnengeschoten. Na een mooie steekbal van Jan zette John EVC zelfs op voorsprong door in de draai meteen uit te halen. Daarna maakte De Rijp gelijk, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. EVC staat nu vierde van onder en is De Rijp tot zeven punten genaderd. Een paar weken geleden was het verschil nog vijftien punten. Dat verdient een groot compliment. Mooi ook dat Alvar weer mee kan doen.