2015-09-26_KFC MB1-EVC MB1

Vandaag speelden we tegen het betere, slimmere en fysiek te sterke KFC in Koog aan de Zaan.
Binnen een paar minuten stonden we al 2-0 achter en in de rust zou het 4-0 staan. Toch hadden we een redelijk spel tegen deze dames, maar goed het kracht verschil was te groot.
In de rust werd nog aandacht besteed op het beperken van de schade en dat je dan als je in een verdedigende rol wordt gedwongen je alles moet doen om naar binnen komende speelsters het schieten onmogelijk moet maken door boven op je tegenstander te zitten.
Dit werd in de tweede helft goed uitgevoerd. Waarbij opviel dat Nora heel sterk speelde en de dame die voor rust verantwoordelijk was voor 3 van de 4 doelpunten deze rol in de tweede helft niet kon vervullen. Dat heet snel leren. Ook Elise zou, op het moment dat Britt gewisseld moest worden vanwege rug problemen, een goede indruk achterlaten op de voorstopper positie. De schade werd in de tweede helft beperkt tot twee doelpunten. Ik denk dat we (alle meiden hadden zo een rode toet dat ze bijna licht gaven) ondanks dit verlies een hele goede wedstrijd hebben neer gezet. En volgens mij leren we hier heel veel van.