MEIDEN ONDER 17 UITGESCHAKELD IN HALVE FINALE ZAALTOERNOOI

Afgelopen zondag 18 december streed een geselecteerd EVC team van meiden onder 17 om de prijzen op het 2e Westfries Kampioenschap. Dit alles was wederom georganiseerd door zaalvoetbalvereniging Hovocubo in sporthal Zwaag.
Diverse ouders waren weer bereid om als chauffeur/supporter te fungeren, zodat we met een leuke groep een gezellige en sportieve middag konden beleven.
Het bereiken van de halve finale vorig jaar smaakte naar meer en dus stond exact hetzelfde team te trappelen om er weer tegenaan te gaan. Het is voor meiden onder 17, maar waar andere teambegeleiders met grotendeels meiden van zestien aankwamen zetten, kijkt coach Rolph Meijer niet naar leeftijd, maar naar zaalvoetbal kwaliteiten. Vandaar dat EVC weer met een relatief jong team aan de aftrap verscheen. Fenna Swier verdedigde het doel en Anne Prinsze, Famke Stuijt, Nina de Groot, Daphne de Groot, Faye Suurmond en Noah Suurmond waren de veldspeelsters.
We hadden slechts eenmaal geoefend, dus was het even wennen in het begin van het eerste duel in poule B en daar maakte tegenstander De Zouaven gebruik van. Al vrij snel stond EVC met 0-2 achter, maar toen begon het te lopen. Helaas hadden we wat pech met de afronding en in de korte wedstrijdjes van 14 minuten is het lastig zo een achterstand goed te maken. Toch wist Anne de eer te redden, 1-2. De opdracht voor de andere twee duels was simpel : allebei winnen om de halve finale te bereiken. Deze opdracht werd met vlag en wimpel uitgevoerd.
RKEDO, dat de eerste wedstrijd had gewonnen, werd van de vloer geblazen. Met een doelpunt van Nina, Anne en drie van Famke werd het maar liefst 5-0. De vreugde hierover werd echter zeer cru verstoord door het met een zeer ernstige blessure uitvallen van Anne. Een tegenstander en zij raakten tegelijkertijd keihard de bal en hierbij liep Anne enkele breuken op in diverse tenen, zou later blijken in het ziekenhuis.
Gelukkig werd de concentratie weer terug gevonden en kreeg ook Always Forward klop. Met een goal van Noah en twee van Faye en goed verdedigen en opbouwen van Daphne werd er met 3-0 gewonnen en pakte EVC de tweede plaats en deze gaf recht op een halve finalewedstrijd tegen de nummer 1 van poule A.
Tegen dit sterke Blokkers, waarin de keepster en twee speelsters in een zaalcompetitie spelen, maakte EVC twee dure onnodige fouten, die direct werden afgestraft. Deze 0-2 achterstand werd nog teruggebracht tot 1-2 door Famke en Blokkers begon te wankelen. Diverse mogelijkheden om in ieder geval een penaltyserie uit het vuur te slepen konden niet omgetoverd worden in treffers, dus strandde EVC opnieuw in de halve finale.
Maar het spel en het keeperswerk waren van dusdanige aard, dat onze meiden weer vele complimenten mochten ontvangen. En dit leverde tijdens de prijsuitreiking nog twee mooie individuele prijzen op. De prijs voor beste speelster ging aan onze neus voorbij, maar de bokaal voor beste keepster was voor Fenna Swier van EVC en de bokaal voor talent van het toernooi belandde in de handen van Nina de Groot van EVC.
Met dit fantastische toernooi wordt de winterstop ingeluid en na de feestdagen gaan wij er allemaal op het veld weer stevig tegenaan.
Rolph

NB : een snel herstel en beterschap gewenst voor Anne Prinsze namens het hele team.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …