IJzersterk EVC JO9-3 speelt gelijk

Sporting S JO9-1 – EVC JO9-3 1-1 (0-0) 26-11-2016

Vandaag weer eens een verslag van de J09-3. Op een laat tijdstip van 12.00 moesten onze kanjers richting Schermerhorn om tegen het sterke Sporting S te spelen. Op Tijl na was iedereen aanwezig.
De afgelopen week is er goed getraind onder leiding van Bjorn (maandag, donderdag) en Peter (donderdag.) Het was koud maar gelukkig geen wind dus het lekker om te spelen. De opstelling was iets anders want Bram stond vandaag spits om zijn snelheid te kunnen benutten. De wedstrijd kon beginnen en het was duidelijk dat Sporting S dacht makkelijk te kunnen winnen. Maar EVC Had andere plannen. Er werd voor iedere meter gestreden en voetballend waren we minimaal gelijkwaardig. Bram vocht duels uit met de snelle laatste man en kreeg een paar goede mogelijkheden. Achterin was vooral Ayoub met hulp van Julian Werner de tegenstanders de baas. Op het middenveld was Casper een goed aanspeelpunt, Fortuna en Ben deden het ook prima aan de linkerkant en Tijn en Yannick stonden ook hun mannetje aan de rechterkant. Tijn had ook nog 2 schietkansen maar de keeper stopte zijn schoten. De ruststand werd daarom 0-0.

In de 2e helft probeerde Sporting S er een schepje boven op te doen, maar EVC bleef goed verdedigen. EVC kwam er in het begin van de 2e helft een paar keer uit met goed naar elkaar te passen. Uit zo’n uitbraak kreeg Bram de bal aan de rechterkant, hij speel de bal op tijd na de vrij staande Fortuna, die op haar beurt heel slim de bal (voordat de sterke laatste man van Sporting S de bal kon afpakken) naar de opkomende Casper, die koel de bal inschoot 0-1. Sporting S ging met man en macht in de aanval en Julian Boogaard hield met een paar mooie reddingen nog de 0.
Jammer genoeg kwam de 1-1 toch nog. Dit werd ook de eindstand, gezien de verhoudingen in het veld een terechte uitslag. Jongens (en meisje) super gespeeld en van dit soort wedstrijden leer je het meest. Volgende week tegen KSV JO9-4.

Vorige week heeft EVC JO9-3 zich geplaatst voor de vorige bekerronde door een 5-1 overwinning op FC Purmerend.