MO19-1 LIJDT TE RUIME NEDERLAAG

VV BERGEN MO19-1 – EVC MO19-1 : 6-2 (4-1)

Een dag waarin veel tegenzat. Diverse speelsters bleven onder hun normale niveau, vaak onnodig balverlies, hier en daar wat pech, een niet alledaagse opstelling vanwege afwezigen en een sterke tegenstander. Al deze punten maakten het onmogelijk om vandaag ook maar aan een overwinning te ruiken. In de eerste minuut ging het al mis. Een foute pass en niet herstellend optreden boden de spits van Bergen de mogelijkheid om de bal hard in de driehoek te plaatsen, 1-0. In minuut elf een zeer ongelukkig moment. Met een prima reflex redde keepster Fenna Swier op de doellijn, maar de bal caramboleerde tegen het been van de naar het doel sprintende Femke Wijnandts en vloog pardoes in de touwen, 2-0. Meteen na de aftrap stelde EVC orde op zaken. Na een prima aanval kwam Famke Stuijt op randje zestien in balbezit en met een droog schot was de 2-1 een feit. Hier moesten onze meiden zelfvertrouwen en moed uit putten, dacht het mee gereisde publiek. Maar ook de gastvrouwen wisten direct na de aftrap een aanval op te zetten, die meteen weer tot een kans leidde. En ja hoor, de 3-1 kwam op scorebord en wij konden weer opnieuw beginnen. De kansjes die wij kregen leverden geen treffers op en toen ook nog eens vlak voor de thee de 4-1 viel speelde EVC een verloren wedstrijd.
Door een tekort aan verdedigers speelde Annemijn Westerneng de eerste helft al in de defensie, maar toen ook Roos Nordmann nog eens preventief werd gewisseld met liesklachten werd ook Irene Tol naar de verdediging gedirigeerd. Door niet nader te noemen omstandigheden leverde reserve aanvoerder Daphne de Groot haar band in en besloot de trainer deze om de arm van onze benjamin Famke te schuiven. Door keihard werken van dezelfde Daphne en ook overige middenvelders Kim Uijlenhoed, Jamy Haselager en Annicka Kuipers probeerde EVC de spanning in de wedstrijd terug te krijgen, maar de bal wilde er niet in. En toen ook de razendsnelle Nora Kramer en ijzervreter Iris Taam niet konden voorkomen dat de 5-1 in ons doel verdween was het echt over. Maar een compliment voor het team, want de koppies gingen niet hangen en de strijdlust bleef aanwezig. Kim Bakker liep op iedere diepe bal en uiteindelijk was het Noah Suurmond, die de 5-2 voor haar rekening nam. Toen was de koek echt op en was de late 6-2 slechts voor de statistieken.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …