Heeft u de nieuwe puien al gezien?

De afgelopen weken is onder de bezielende leiding van Hans Snoek, zijnde planner en hoofduitvoerder, heel hard gewerkt aan de vernieuwing van de puien van de kantine. Deze waren grotendeels verrot, dus groot onderhoud was hard nodig.

De werkzaamheden hebben in totaal 5 weken in beslag genomen.
Eerst werden de borstweringspanelen verwijderd en ingepakt in plastic. Daarna zijn in 3 fasen de houten kozijnen gesloopt en de gevels dichtgezet. Telkens werd dit gedaan op een dag waarop het niet zo warm was; de maandagen 15, 22 en 29 augustus 2016. Op 30 augustus is Edam Bouw gestart met het plaatsen van de stelkozijnen. Donderdag 1 september is een aanhanger vol afvalhout afgevoerd naar de gemeente. Op maandag 5 september zijn de kozijnen aangevoerd en is een start gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden aan de stelkozijnen. De werkzaamheden aan de hele gevel zijn op donderdag 8 september gereedgekomen.
Diezelfde donderdag nog is Alf Humble begonnen met het schoonmaken van de vloeren in de kantine, toiletten, keuken en achter de Bar. Dit is een klus die Alf gedurende het gehele seizoen al verricht voor de club, maar nu was deze even extra groot.
Gisteren, vrijdag 9 september heeft Harrie schoonmaakbedrijf binnen en buiten de ramen gereinigd, zodat deze zaterdag alles weer pico bello in orde is.

EVC bedankt naast Hans en Alf ook:

• Theo Koning ZZP Volendam, die de platen heeft opgehaald die in de kantine tegen de gevel zijn gezet.
• Jeroen Ooms van HSB Volendam, die de platen verzorgd heeft en een aanhangwagen ter beschikking stelde om platen en afval te vervoeren.
• Peter Kluft en Dirk Coppens, die hebben geholpen met het afvoeren van de verrotte kozijnen en de beplating van de borstwering.
• Ton Kemper, die samen met Hans de heeft de gevelafdichting verzorgde.
• Piet Ooms, Aad van Leeuwen en Henk Rossenaar, die hebben geholpen met het verwijderen van de beplating.
• Henk en Dennis Medik en Rolph Meijer van T&H Glas Edam, die het oude glas uit de kozijnen hebben gehaald en dit hebben afgevoerd.
• Bert Schuitemaker, die de vrijwilligers steeds van koffie en gevulde koeken heeft voorzien.
• Cees Jan Joosten van Edam Bouw, die de stelkozijnen op een voortreffelijke en loepzuiver op maat geplaatst heeft.
• Schipper Kozijnen, met name Bob en Hans, die in 3 dagen tijd de kozijnen compleet geplaatst hebben.
• En last but not least, de tienjarige Lars Eggink, die zijn opa Hans heeft geholpen met het opruimen van het terras, het leeghalen van de goten en het zuigen van alle matten.

Wat een harde werkers allemaal en wat een prachtig resultaat van hun zware arbeid!

nr-1

nr-2

nr-3

nr-4

nr-5

nr-6

nr-7

nr-8

nr-9-en-uitgelicht

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …