C1: Sjors houdt weer de nul.

EVC C1 – IJmuiden C1: 8-0

Vandaag de vijfde competitiewedstrijd tegen het laag geklasseerde IJmuiden, dat overigens nipt verloor van het best sterke Hoofddorp. EVC begon scherp aan de wedstrijd, maar verzuimde opgelegde kansen te benutten. Pas in de 23e minuut werd het 1-0 door wie anders dan onze superspits en goalgetter Aaron Lacunes, die op aangeven van Timon binnen schoot. Dat doelpunt brak de ban, want vrij snel daarna werd het 2-0 door Timon Prumper op aangeven van voorstopper Alvar van der Spek, die knap drie man passeerde, van wie één door de benen. Na een mooie steekbal van Aaron tekende Timon ook voor de 3-0 aan. Leider Ronald Knook – met een hippe muts op het hoofd , die hem nóg aantrekkelijker maakt – zorgde voor de noodzakelijke energiemiddeltjes.
In de tweede minuut van de tweede helft stuurde Kike Kraai Miedema met een mooie pass Aaron de diepte in. Achterna gezeten door drie man lobde Aaron de bal fraai over de keeper. Semmi Jansen benutte daarna beheerst een penalty nadat Aaron was gevloerd: 5-0. Toch bleef IJmuiden voetballen. De ploeg kreeg zelfs een paar goede kansen, maar keeper Sjors redde twee keer fraai. Daarna scoorde Timon het zesde doelpunt – zijn derde van de avond – na opnieuw een steekbal van Aaron. Uit een voorzet van Semmi kopte Kike op doel en belandde de bal via een been van de tegenstander in het net: 7-0. Het laatste doelpunt was de verdienste van Jan van Straaten, die goed stoorde, waardoor de linksback de bal onder druk naar zijn keeper schoot en niet zag dat Aaron als een duveltje uit een doosje voor de keeper verscheen en de bal via een kluts in het doel belandde: 8-0.
Conclusie: Aaron maakte er weer 3 en keeper Sjors hield het aantal tegendoelpunten op 4. We hebben nu 15 uit 5, maar concurrent Ilpendam laat geen steek vallen en won overtuigend van nummer 3 Velsen. Overigens werden Eric en John goed vervangen door Jaydie en Coen uit de D1.