Onderling mix-toernooi EVC E-pupillen: geslaagde 2e helft seizoen 2015-2016

Liverpool én Tottenham Engels kampioen, Gladbach verovert titel in de Bundesliga!

Het was wederom een drukte van belang op de dag waarop EVC zijn jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie hield. De laatste jaren worden tal van wedstrijden en toernooitjes georganiseerd op de eerste voetbaldag van het nieuw jaar. De ene wedstrijd inspireert tot het organiseren van weer een andere wedstrijd: het sneeuwbaleffect in optima forma! Zo’n 225  spelers lieten de bal aan de Keetzijde rollen: van half negen ’s morgens tot vijf uur ’s middags. Alle velden én de trainingshal waren in gebruik! En daarnaast waren ook enkele EVC-teams in den vreemde actief. Een heel goed gevulde kantine tijdens de receptie was het fraaie gevolg!

Om half acht waren al EVC-ers in touw om doelen te plaatsen en veldjes af te bakenen. In de ochtend vond immers voor het derde achtereenvolgende jaar het onderlinge mixtoernooi voor de E-pupillen plaats.

Het toernooi bestond uit twee delen: eerst voetbalden de spelers van E3, E4, E5 en enkele nieuwe spelers tegen elkaar. Daarna was het de beurt aan de E1, E2, een viertal spelers van de E3 en zelfs één van E4.

Vrijwel alle spelers waren aanwezig, een enkeling viel helaas op door weg te blijven zonder afbericht.

De E3, E4 en E5 waren ingedeeld in vijf teams die om het kampioenschap van de Premier League speelden. Deelnemers waren: Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea en Tottenham Hotspur. Elk team (van vijf spelers) voetbalde vier wedstrijden van telkens een veertien minuten. Omdat op twee velden werd gespeeld hadden de spelers maximaal 14 minuten rust. Twee teams speelden zelfs vier matches achter elkaar.

Als losgelaten veulens in de wei na een lange winter in de stal (nou ja, het voetbalreces telde hooguit twee weken) zo voetbalden alle spelers: met beleving, inzet en goed voetbal tijdens het hele toernooi. Geen gezeur over het frisse weer, nee, gewoon lekker voetballen!

Toen de kruitdampen waren opgetrokken konden de conclusies getrokken worden: Chelsea had een beetje pech omdat enkele spelers er niet waren en de herindeling van spelers niet helemaal goed uit viel voor The Blues. Ondanks verwoed verzet van alle spelers (en de invallers) eindigden de Londenaren op plek Vijf.

Buurman Arsenal had de feestdagen goed verteerd, speelde gedreven maar kon de titel niet veroveren. Een vierde plaats was het resultaat. Hetzelfde gold voor de Mannen van Louis, Manchester United: de dip van december werd weggespeeld maar het was niet genoeg voor de kampioensschaal. Wel werd een plaats in de Champions League veroverd maar meer dan Nummer Drie zat er niet in. Liverpool en het verrassende Tottenham Hotspur voerden een nek-aan-nek gevecht dat een grote verrassing opleverde.  Want voor het eerst sinds de Engelsen om het kampioenschap strijden, dat is sinds 127 jaar (Preston North End kampioen in 1888-1889), eindigden twee teams op de eerste plaats! Voor het eerst vond de finale van de Premier League (om marketingtechnische redenen) plaats in Edam en voor het eerst zijn er twee kampioenen: Liverpool (laatste titel in 1990) en The Spurs (laatste kampioenschap in 1961)! Het kampioensteam van Liverpool FC: Lasse Schoenmaker (k), Thomas Bakker, Batura Diaby, Steije Douma en Dean Eskes!

De kampioenen van Tottenham: Jazz Tuijp (k), Florentin Morina, Bilal Mahssan, Leon Döll en Hanni Jamal!
DSC02831

Het was het hele weekend groot feest op Anfield Road en op White Hart Lane: dat kunnen we aan de Engelsen wel overlaten! Mannen, grote klasse en gefeliciteerd!

Aan de E1, E2 waren Lasse (E3) en Jazz (E4) als keepers toegevoegd. Maar ook Xam Ooms, Emin el Bouyadi en Daniël van Wieringen (allen EVC E3) waren nu van de partij. De opzet van het toernooi van de E-selectie was: vier teams speelden elk twee keer tegen elkaar, dus in totaal zes wedstrijden (van elk 10 minuten). Deze E-teams speelden om de titel in de Duitse competitie: de Bundesliga. De deelnemende teams (bestaande uit elk zes spelers) waren: Borussia Dortmund, Bayern München, Schalke ’04 en Borussia Mönchengladbach. Was het vorige toernooi spannend, in dit toernooi deden de teams er nog een schepje bovenop! Na zes ronden moest Dortmund (ondanks massale steun van Die Gelbe Wand, de immer enthousiaste toeschouwersmuur van de Westfalen), de eer aan de andere teams laten. De geelzwarten eindigden, na uitstekend spel, als vierde. Dat was koren op de molen van buurman Schalke 04 dat de finale weliswaar niet haalde maar wel hun allergrootste rivaal voor bleven. En dát … was misschien nog wel belangrijker voor de Koningsblauwen! Bayern en BMG gaven elkaar geen duimbreed toe. Zij behaalden beide 10 punten! Op verzoek van alle spelers werd vervolgens een heuse finale gespeeld terwijl op het andere veld Dortmund en Schalke de burenstrijd nog eens lieten herleven: Schalke won ook dit treffen. De finale was een titanenstrijd die gewonnen werd door Borussia MG! Bayern, der Rekordmeister, kwam uiteindelijk (na 7 wedstrijden van 10 minuten) net tekort en eindigde als tweede. Borussia pakte dus de titel: voor het eerst sinds 1976-1977! De kampioenen van BMG: Fabian van Rijn, Charlie Kuiper, Gene Brandt, Blade van Beers, Kick van der Vlies en … jawel … wederom Jazz Tuijp (k)!

DSC02832

Een extra compliment is er voor Lasse en Jazz die dus aan twee toernooien deelnamen (van 8.30 uur tot 12 uur) en daarna ook nog van de partij waren bij de strijd om de keepersbokaal! Een Hoed-Af: Lasse en Jazz!

Al met al was het een toernooi waarin zo’n 45 kinderen met passie, doorzettingsvermogen én met kwaliteit gespeeld hebben, ieder een (ruim) uur lang, en – belangrijk – zonder enige wanklank. Ook het opruimen van de materialen door de spelers zelf vond vlot en geruisloos plaats. Compliment!

Tot slot een woord van dank aan allen die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt: alle kantinemedewerkers, de leiders/coaches van de deelnemende teams, Ton Kemper en Coen uyt den Boogaard (kleedkamers/drankjes voor de spelers), mijn kompaan Robert Heuser , en – last but not least –  de uitstekende jeugdscheidsrechters (11 t/m 15 jaar!) Björn Alberts, Rik van Beek, Wesley de Vries en Jan van Straaten!

Allen: dank jullie wel!

Jan van de Nes

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …