Op de stip: Wilco van der Niet

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilliger Wilco van der Niet. Wilco zit in het jeugdbestuur en doet van alles en nog wat voor EVC!

  1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?Ik ben Wilco van der Niet, ben 47 jaar en woon in de Molenbuurt. Velen zullen mij uit de horeca kennen in Edam of omgeving. Momenteel ben ik op zoek naar een baan buiten de horeca.
  1. Wat doe je bij EVC?Ik zit in het jeugdbestuur, leuke uitdagende functie en we hebben met elkaar nog een hoop te doen. Binnen het jeugdbestuur ben ik aanspreekpunt voor de jeugd t/m 13 jaar en ik verzorg de materialen voor trainingen en de teams. Op woensdagmiddag geef ik samen met Hennie Heerland training aan de jeugd van 6 en 7 jaar en op maandagavond help ik met de training van JO9.
  1. Hoe ben je bij EVC gekomen?Vorig jaar is mijn zoontje gaan voetballen, dan wordt je eerst leider van zijn team, toen trainer er bij en uiteindelijke ook in het jeugdbestuur gegaan. Ik hou er van dingen te regelen en sta graag klaar voor anderen. Toen de hulpvraag kwam hoefde ik niet heel lang na te denken.
  1. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?Wat ik al eerder zei, ik hou er van dingen te regelen. Zonder iemand te kort te doen maar het kan beter bij het jeugdbestuur. Het is leuk om te kijken hoe ver we komen en dingen te structureren voor de toekomst. Verder het werken met jeugd is gewoon leuk. Als zij blij van het (trainings)veld stappen hebben wij als leiders/trainers/bestuur het goed gedaan.
  1. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?Als je hulp vraagt krijg je dat. Er is een grote groep mensen die EVC een warm hart toe dragen. Zij zullen ten alle tijden helpen als het nodig is.
  1. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?Ik zou het fijn vinden als het gemopper langs de kant een keer stopt. Mopperen op de trainer/leider/bestuur heeft niet zo veel zin. Nodig ons uit voor een kop koffie en praat er over, dan kunnen we dingen uitleggen, begrip kweken. En als je het toch beter weet, we zitten nog te springen om vrijwilligers dus je bent van harte welkom om te helpen 😉

    Wij proberen het zo goed mogelijk voor de kinderen te regelen maar wij weten ook niet alles. Een beetje begrip en inlevingsvermogen van sommige langs de kant zou fijn zijn.

  1. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?Shane Tol, de nieuwe coördinator voor de jeugdscheidsrechter. Ik vind het super dat er jonge mensen op staan om de vereniging verder te helpen.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …