26-3: Assendelft JO19-1 (zon) – EVC JO19-1 (zon) 1-6 (0-4)

In deze competitie waar iedereen drie keer tegen elkaar speelt, stond vandaag voor de tweede keer de uitwedstrijd tegen Assendelft op het programma. De vorige uitwedstrijd ging onnodig verloren, maar nu stapte EVC met een makkelijke 1-6 overwinning van het grasveld.

Assendelft 1 speelde thuis en dat gaf heel veel gezellige drukte op het complex, maar zorgde er ook voor dat wij onze wedstrijd op echt gras moesten spelen. Het veld was wat hobbelig en regelmatig verdween de bal in de sloot, maar EVC speelde toch een makkelijke wedstrijd. Zo snel mogelijk scoren en opletten voor de counter was de raad van coach John Kemper die de afwezige Marco Idsinga verving. Kyle Idsinga kreeg in de beginfase twee goede kansen die er nog niet ingingen, maar daarna was het wel raak. Aaron Lacunes zette de doelman onder druk die de bal zo inleverde bij Eric Tol. Een bekeken schot en de stand was 0-1. Niet veel later kreeg EVC na een handsbal een strafschop en dit klusje werd geklaard door Brian Rossenaar, 0-2. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De achterhoede zonder de afwezige Rowan Suurmond kwam niet in de problemen en Mike van Wees had een rustig middag. EVC nam nog voor de theepauze verder afstand. Na een mooie aanval pegelde Huub van Maanen de bal zeer fraai in de kruising, 0-3. Daarna raakte Brian eerst de paal, maar bij zijn volgende inzet verdween de bal via het been van een verdediger in het doel, 0-4.

Zoals altijd komt de rust in zo’n wedstrijd ongelegen en EVC geloofde het eigenlijk wel in de tweede helft. We lieten nog wat kansen onbenut en zowaar kregen wij uit een hoekschop mee een goal tegen. Teveel mensen voor de bal, achterin alles op lijn en daardoor wist de snelle spits in tweede instantie Mike te passeren, 1-4. Aandachtspuntje voor de komende wedstrijden. EVC gaf hierna nog even gas en doelpunten van Eric en Huub zorgden voor een 1-6 einstand. Makkelijke overwinning en wederom een goede invalbeurt van Jan van Straaten van JO17.

Volgende week de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam. Veel succes!