MO19-1 DOET ZICHZELF TEKORT MET GELIJKSPEL

EVC MO19-1 – VV SCHAGEN MO19-1 0-0

In de beginfase ging het nog gelijk op, maar naarmate de eerste helft vorderde had EVC het heft in handen, alleen het scoren van doelpunten wilde niet lukken. En omdat Schagen met veel personen achter de bal speelde schoven onze meiden steeds verder door en namen bezit van de helft van de tegenstander. Het risico op een counter, met enkele snelle speelsters in de voorhoede, was hierdoor wel aanwezig en er zouden dan ook een paar van deze tegen stoten ontstaan. Maar Kim Bakker, Iris Taam, Femke Wijnandts en Annicka Kuipers wisten het gevaar te bezweren. Er waren wel twee doelpogingen, maar deze waren een prooi voor keepster Fenna Swier. Linkshalf Kim Uijlenhoed en rechtshalf Daphne de Groot bedienden onze spitsen Annemijn Westerneng en Noah Suurmond regelmatig, maar er was steeds dubbele dekking, dus heel veel gevaar leverde dit niet op. En individuele acties van Famke Stuijt en Nina de Groot hadden geen gelukkige afloop. En op de momenten dat er wel ruimte was om te schieten, stond de sterke keepster uit Schagen in de weg. Er ontstond slechts één 100% kans. Een prachtige voorzet van Annemijn bracht Kim U. in kansrijke positie, maar de inzet met haar zwakkere linkerbeen kwam via de binnenkant van de paal in de handen van de keepster. Volgens diverse in de buurt staande speelsters was de bal over de lijn geweest, maar dat was voor de arbiter niet te constateren. De ingevallen rechterspits Sam Hennis kon ook geen ruimte vinden om gevaar te stichten en zo was er een doelpuntloze ruststand.
In de tweede helft had EVC een groter overwicht. De defensie, waar nu ook Noah en invalster Melissa Sier deel van uitmaakten, bleef simpel overeind en keepster Fenna hoefde alleen enkele terugspeelballen te verwerken. Invalster Tessa de Jong schoof veel door en nam met haar kopkracht steeds plaats in het strafschopgebied bij de talloze corners die wij kregen. En ook sterke acties, goede voorzetten en een verrassende doelpoging van Faye Suurmond wisten de o zo verdiende voorsprong niet te bewerkstelligen. De voor het eerst in dit team ingevallen Jennifer Scheers had nog wat moeite met het niveau en een andere manier van spelen dan in haar eigen team, dus werd, om alsnog een overwinning te forceren, de even gewisselde Famke weer tussen de lijnen gebracht. Bijna direct wilde zij met een strakke wreeftrap, vanuit de lucht, de ver voor haar doel staande keepster kloppen, maar het resultaat was een bijna bewusteloze verdedigster, die de bal vol in het gezicht kreeg. En zo eindigde dit duel in mineur, want wij scoren altijd en overal en hadden tot voor vandaag al onze thuiswedstrijden gewonnen. Maar met nog vijf wedstrijden te gaan zijn is de kans nog altijd aanwezig om voor de titel te strijden.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …