Thomas en Peter uit Myanmar (Birma)

Sinds enige tijd trainen bij de A2 junioren twee jongens mee uit Myanmar (Birma), te weten Thomas en Peter. Dit onder leiding van Hans Karregat en Jan van de Nes.
Het verzoek of deze jongens mee konden trainen kwam van Vluchtelingenwerk. Het was vooraf even spannend. Deze jongens spreken geen Nederlands en nauwelijks Engels, wat de communicatie bemoeilijkt. Wat het voetbalniveau van Peter en Thomas was, was vooraf onbekend. Het is dan lastig inschatten hoe de spelers reageren op deze twee nieuwelingen. In het begin was het dus even een beetje zoeken. Er is wat meer uitleg nodig dan normaal (zoals gevraagd in het Nederlands maar toch ook in het Engels) maar dat is slechts tijdelijk.

Kort en goed: Peter en Thomas kunnen prima meevoetballen op de A2-niveau, sterker nog, het zijn aanwinsten! De trainingen verlopen in een prima sfeer en er wordt door iedereen lekker getraind en goed gevoetbald. We merken dat Peter en Thomas het heel leuk vinden (dat geven ze zelf ook aan). Ze hebben verteld alleen nog maar op straat gevoetbald te hebben dus dit is voor hen een geheel nieuwe ervaring.

Tijdens en na de training laten de Mannen van de A2  – ongevraagdweten het erg leuk te vinden om te ballen met de twee nieuwe spelers. Kortom: het is allemaal heel geslaagd! Vooralsnog zullen Thomas en Peter alleen twee keer per week meetrainen, omdat de wedstrijdteams vol zitten. Het zou echter heel goed kunnen dat ze af en toe invallen, bij de A-junioren of bij de lagere senioren.

Thomas en Peter

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …