Volendam (rkav) E6 – EVC E2 5-1

Vandaag gaan we spelen in en tegen Volendam. Na een intensieve warming up en een bemoedigend gesprek en een goede positionering valt de blik op de lengte van de tegenstanders. Ze zijn een kop groter dan onze mannen. Maar de mannen beginnen vol overgave in de richting van het doel van Volendam. Het lijkt er gelijk op dat de mannen het spel in handen hebben, maar de Volendammers hebben een mazzeltje en het staat 1-0 voor ze.

Opnieuw is EVC in de aanval, het is druk met rood groen voor het doel van Volendam, maar zoals de hele wedstrijd zal blijken wil de Volendamse bal bijna niet makkelijk in het Volendamse doel terecht komen. Volendam heeft weer een mazzeltje en met rust is het 2 – 0 voor ze. De mannen gaan met de trainer en leider aan de zoete drank. Na een motiverende tactische bespreking gaan de mannen vol goede moet de groene mat weer op.

Simon en Thijmen nemen de aftrap. Sander krijgt de bal en zet hem door naar Huub maar helaas Volendam weet de bal in te pikken en stoomt op richting het Edamse doel en het is 3-0. Na korte tijd loopt Dylen O tot twee keer toe op het open doel af, maar de spanning wordt hem te groot en hij schiet beide keren naast. Huub denkt goed voorbeeld doet goed volgen en weet ook zonder tegenstanders op het doel af te gaan, maar helaas hij weet de keeper precies in zijn handen te spelen. Youri krijt de bal en zet de opmars in, hij speelt hem door naar Sander die het allemaal niet meer kan aanzien en weet de 3-1 te scoren. Volendam blijft aanvallen, maar dankzij de strakke verdediging van Daan en Dylan l komen ze er nog maar 1x doorheen voor de 4-1. Marijn weet gelukkig nog een aantal keren de aanval van Volendam te stoppen.