MO19-1 MOET VROEG IN DE OCHTEND HET HOOFD BUIGEN

HERCULES ZAANDAM MO19-1 – EVC MO19-1 4-2 (2-0)

Om 9.00 uur , ja U leest het goed, een uitwedstrijd spelen met een team waarvan de gemiddelde leeftijd op zestien jaar ligt. Dat zijn pupillen tijden. Gelukkig was iedereen op tijd uit het warme bedje gekropen en weer vervoer genoeg gelukkig. Ondergetekende moest als een soort rij-instructeur naast de nog onervaren chauffeuse Kim Bakker plaatsnemen (kleine meisjes worden groot) en met het hart in mijn keel en zweet op het voorhoofd werd Zaandam bereikt (maar niet heus, Kim reed prima). En omdat leider Gertjan Nordmann afwezig was, nam vader Peter Suurmond de vlag ter hand, waarvoor veel dank.
De wind had zeer veel invloed op het spel, op het opengelegen kunstgrasveld, en dat was te merken ook. Hier en daar wat pech, verkeerde keuzes en de dragende speelsters van het team, die niet in hun spel kwamen in de eerste helft. Er waren zo af en toe wel mooie steekballen, maar de eerder genoemde wind blies deze resoluut met een noodvaart richting de achterlijn, waardoor het lopen hierop een kansloze missie was voor Kim B, Sam Hennis en Annemijn Westerneng. Ook de defensie, met Noah Suurmond, Iris taam, Annicka Kuipers en Nora Kramer, moest bij tijd en wijle een voorwaartse laten glippen, maar keepster Fenna Swier was op haar post. EVC kreeg een vrije trap en dat is meteen een kans met de specialisten in het team. Famke Stuijt ontfermde zich over deze mogelijkheid. De muur werd geslecht, de keepster was kansloos, maar de bal vloog luttele centimeters naast de rechter kruising. Hercules Z. kreeg even later ook een vrije trap op een mooie positie en deze suisde vlak onder de lat in het doel, 1-0. Even later werd de ruststand op 2-0 bepaald door middel van een afstandschot, dat op bijna identieke wijze het net vond.
In de tweede helft was het spel een stuk beter en bemoeiden Kim Uijlenhoed en Daphne de Groot zich als middenvelders ook nadrukkelijk met de aanval. En vrij snel wist EVC de aansluitingstreffer te produceren. Een goed genomen corner van Noah werd goed gecontroleerd door Sam, maar haar inzet raakte de paal. Voor de attent reagerende Annemijn was het een koud kunstje om de bal in het net te prikken, 2-1. Even later ondernam Faye Suurmond een prachtige actie over links, sneed naar binnen, maar haar diagonale schot werd gekeerd door de keepster. En ook nu zat het dus niet helemaal mee, want een daaropvolgende snelle tegenaanval betekende de 3-1. Maar onze meiden gaven niet op en er werd naarmate het duel vorderde risico genomen door achterin 1 op 1 te gaan spelen. We wisten zowaar de sterk spelende paars/witte equipe lichtelijk onder druk te zetten, maar uit een goed uitgevoerde counter werd de 4-1 gescoord en was de wedstrijd beslist. Met een prachtige solo wist Nina de Groot drie verdedigsters het bos in te sturen, soepel de keepster te passeren en zo de eindstand van 4-2 in de boeken te zetten.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …