EVC MC1 – Wherevogels MC2 3-1

Wederom een avondwedstrijd met Wherevogels als tegenstander deze keer. Vooraf de meiden lekker in de wei laten spelen en geen tactische bespreking vooraf, op de opstelling na dan. Als de scheidsrechter dan ook wil starten vragen sommige meiden zich nog af (vooraf verteld) waar ze staan en of ze er wel in staan.. Iets met beleving en opletten 😉 Maar goed de wedstrijd was begonnen en mochten de dames laten zien wat voetballen, beleving en gretigheid is in dit spelletje. Het bekende aftasten en snuffelen duurde 10 minuten en creëerde EVC enkele goede kansen die helaas niet werden benut. Een bekeken schot van Henriette die de keeper ver voor haar doel zag staan ging rakelings naast. De druk werd opgevoerd en werd er goed samen gespeeld. Noah werd vaak gevonden, maar had een verdedigster bij haar die Noah waarschijnlijk erg leuk vond, want ze plakte aan Noah vast en pakte af en toe haar haar vast. Het was wachten op een doelpunt van de zijde van EVC gezien het spelbeeld. Deze viel dan ook door een voorbereidende actie van Jamila en Esmee die Henriette in stelling bracht en zij de 1-0 maakte. Zo de ban was gebroken en voelde EVC dat er meer in zat. Voetballend ging het beter en probeerde EVC te combineren. De passes in elkaar voeten is nog een lastig dingetje voor EVC en leiden we nog teveel onnodig balverlies, wat weer druk zet op de verdediging zette, die vandaag stond als een huis met in de hoofdrol Tessa, die nagenoeg elke bal weg wist te werken. Toch kon niet worden voorkomen dat Wherevogels terugkwam in de wedstrijd. Doordat de bal achterin niet goed werd weggewerkt, kon Wherevogels scoren. 1-1. Nu was het zaak dat de meiden het spreekwoordelijke ‘koppie niet laten hangen’. Dit was zeer zeker niet het geval. Op het middenveld werd goed opgebouwd en brak EVC regelmatig uit. Er werden veel kansen gecreëerd, maar troffen geen doel. Iets met afmaken en een te klein doel of zoiets. Maar goed een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Door een prima pass van Denise op Noah, die haar lastige verdedigster achter zich liet, kon ze in de 5de versnelling richting doel en rondde beheerst af 2-1. We hebben eerder voorgestaan dit seizoen en moest EVC waakzaam zijn niet te denken dat we er al waren. Dat ging deze wedstrijd een stuk beter en kon EVC de score uitbreiden naar 3-1 door een prachtige individuele actie van Famke, waarbij ze 4 meiden uitspeelde en de bal onberispelijk inschoot. Met deze stand gingen we rusten. In de kleedkamer vroeg Frank (leider) wat de meiden dachten bij de 1-1 stand. Hier kwam de mindset bloot te liggen, dat het team er (soms) te licht over denkt en we daardoor dit seizoen vaker in de problemen zijn gekomen en was de waarschuwing duidelijk voor de tweede helft. Deze was attractief om naar te kijken, waarbij EVC meer kansen creëerde dan Wherevogels, maar wederom deze niet wist te benutten. Wherevogels brak incidenteel door bij EVC, maar was Fenna sterk en hield haar doel schoon. Het meisje wat Noah de eerste helft zo lastig viel en zelfs torpedeerde, brak door, maar werd afgestopt door Eva. en dat wad de laatste actie van Wherevogels. 3-1 was de rust- en eindstand. Dames complimenten op de inzet en veerkracht.. Als ditzelfde Wherevogels aanstaande vrijdag gelijk speelt of wint van Marken wordt de wedstrijd tegen OSV beslissend of we nog kampioen kunnen worden. We hebben het helaas niet in eigen hand, maar dat had PSV ook niet 😉