VR1 SPELEN LEUK ZAALTOERNOOI IN LANDSMEER

Nu het aantal vrouwelijke leden bij de KNVB de afgelopen jaren enorm in aantal is gestegen worden er ook steeds meer activiteiten voor deze dames en meisjes georganiseerd. En terecht, want de ontwikkeling van deze voetbaltak moet een stijgende lijn vertonen. Voor het eerst in twaalf seizoenen zaalvoetbal was EVC uitgenodigd om aan een toernooi deel te nemen. De organisatie was in handen van een damestrainer van SV Kadoelen en de uitbater van sporthal de Remise in Landsmeer.
De bedoeling was om twee poules te maken en dan finales te spelen. Maar omdat er zich maar zes teams hadden ingeschreven was er besloten om alle ploegen tegen elkaar te laten spelen en dan tot een eindstand te komen. Op deze zaterdagavond 19 december was coach Rolph Meijer naar Landsmeer afgereisd met acht speelsters van het EVC VR1 zaalteam.
In de eerste wedstrijd tegen Kadoelen was EVC zeker gelijkwaardig, maar kwam onnodig op een 2-0 achterstand. En dat is moeilijk om nog goed te maken in zestien minuten. Vlak voor tijd redde Viola Kemper de eer, 2-1.
Tegen Purmerend nam EVC, door de in de zaal onervaren, maar goed spelende Irene Tol de leiding. Helaas werd deze voorsprong weggegeven. Keepster Suzan Kaars had geen antwoord op een prachtig schot en even later deed een ongelukkig eigen doelpunt ons de das om, 1-2.
RKDES was de derde opponent en alle remmen gingen los. Het verdedigende en opbouwende gedeelte van Viola, Melissa Sluiman, Milly Eeltink en Sandra Verbeek was goed verzorgd en er werd op los gescoord. Met drie doelpunten van Irene en twee van Selma Evrengün werd een ruime 5-0 zege geboekt.
Kansen op een hoge klassering waren nog aanwezig bij winst op OS Lusitanos. Marieke van Straaten zette EVC op voorsprong en na de gelijkmaker stelde Selma de winst veilig, 2-1.
Als de overige uitslagen gunstig zouden uitpakken en er zou zelf gewonnen worden in de laatste wedstrijd, zat er zelfs een toernooizege op doelsaldo in. Maar dit duel tegen DSOV zou ronduit het zwakste duel van de avond worden. Er werd zelfs niet gescoord door de Edammer equipe. Twee tegendoelpunten kreeg men echter wel om de oren en door deze 2-0 nederlaag kukelde EVC naar de uiteindelijke vierde plaats.
Voor de eerste twee ploegen waren er bekers, dus keerde EVC na de prijsuitreiking van dit leuke en sportieve toernooi zonder zilverwerk terug naar Edam.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …