Wherevogels MC2 – EVC MC1 0-2

Wherevogels uit.. op papier een wedstrijd die gewonnen kon worden en ook moet, gezien de stand op de ranglijst. Met de ontbrekende Fay, ziek, Tessa, geblesseerd, Selena een weekendje weg, maar met Lotte reisden we af naar Purmerend. In kleedkamer 13 moest ondergetekende eerst even een schuld inlossen bij de dames omdat ik jarig was.. 15 marsen waren binnen 15 seconden weggewerkt en dat gaf dus een energy boost voor de wedstrijd. Vanaf het begin was dat ook zichtbaar en de druk van EVC groot. Met goed voetbal en samenspel op het middenveld met Denise, Jamila, en Henriette werden er openingen naar voren gevonden. De voorhoede met Noah, Esmee en Jasmijn waren gretig om de kansen om te zetten in doelpunten. Vooral Noah was een pain in the ass voor Wherevogels en werd door 3 meiden verdedigd. Het doel werd wel gevonden, maar de lat, de paal en een goede keepster voorkwamen dat EVC op voorsprong kon komen Halverwege de eerste helft, kwam er met Famke meer voetbal in het spel. Ook Famke deed verwoede pogingen de goal te vinden en dit resulteerde in prima schoten, maar ook op de lat. Resultaat: Esmee en Famke 2x lat. Noah en Henriette de paal.. kortom hij wil er echt niet in. Ook Wherevogels voelde dit en gingen steeds beter voetballen. Ze creëerden goede kansen, maar onze verdediging met Melissa, Chelsea, Charlotte en Eva hielden dit prima dicht. Het werd nog wel even spannend voor rust, maar toch met meer overwicht voor EVC. Net voor rust ,moest de goed spelende Melissa door een blessure afhaken. Met de brilstand ging de rust in en complimenteerden we de meiden met het goede spel en gaven we gehoor aan de pech met de ballen op de lat en de paal. Sommige meiden vonden het slecht gaan en de coaches zeer zeker niet. Voor straf mochten deze meiden de tweede helft weer voetballen. Vanaf het begin werd de druk steeds meer opgevoerd, met de inmiddels weer ingebrachte Jamila die het als voorstopper zeer goed deed, stonden we sterk achterin. Roos liet zien wat meeverdedigen was en dat gaf energie. Maar nog steeds die nare 0-0. Het leek ook steeds moeilijker te worden, maar was het Famke die de bal rechts van de 16 meter de bal goed inbracht, dit keer zat de keeper mis en profiteerde Esmee alert 0-1 pfffff dat was wel even een rustgevertje. Toch gaf Wherevogels niet op en drongen aan bij onze verdediging, waarbij er een paar hachelijke momenten ontstonden voor het doel bij Fenna, maar die deed wat ze moest doen. Keepen en goed ook. Nu hing de 1-1 wel in de lucht, maar EVC had meer balbezit en wilde meer. Met de inmiddels ingebrachte Lotte op het middenveld was het team op zoek naar de 2-0 en die kwam ook 5 minuten voor het einde. Een teruggevallen bal werd door Lotte de 16 ingestuurd en Henriette pakte de bal op, speelde een dame uit en schoof hem beheerst achter de keeper. 2-0 Nou dit voelde wel ff beter haha.. Kortom dames wederom een goede prestatie en verdiend gewonnen. Over 2 weken thuis tegen Marken en dat is een zeeeer belangrijke wedstrijd. Fijn weekend allemaal. 😉