14-12: ALC 2 – EVC Zondag 2 1-4 (0-1)

De “Vrienden van de Zondag 3 min 1” gingen vandaag op bezoek bij ALC 2. ALC komt uit Abbekerk en staat voor Abbekerk Lambertschaag Combinatie. In 40 jaar voetbal zijn we op zo’n beetje alle complexen van Noord-Holland geweest, maar hier dus nog nooit. En als dan ook nog de Thom Tom over 2 auto’s is verdeeld, moet je even zoeken. We troffen een klein gemoedelijk clubje met slechts één speelveld, waarvan het 1e elftal in de 4e klasse speelt. Toch voelde de kantine aan als thuiskomen, want op de elftalfoto van ALC uit 1968 ontwaarden wij Ome Steef (Nijenhuis) als trainer/verzorger. Natuurlijk ongeloof als wij melden dat Ome Steef op 87-jarige leeftijd nog behoorlijk fit is en tweewekelijks nog een wedstrijd fluit.

ALC is de nummer 3 van de stand en verwachtte vandaag redelijk simpel de 3 punten te kunnen binnen halen tegen middenmoter EVC, om zo wellicht als koploper de winterstop in te gaan. Een kleine misrekening… Het was overigens op voorhand nog maar de vraag of de wedstrijd door kon gaan. Het veld was niet zo best en drukken wij ons nog zachtjes uit. Alsof men zojuist het water uit de lokale ijsbaan had gepompt, zo drassig was het speelterrein. Het ging bij de aftrap al mis bij Marco Kassteen. Hij produceerde direct na het eerste fluitsignaal een dubbele rietberger met halve schroef die op de Olympische kür ijsdansen niet had misstaan. En dat was dan meteen het wedstrijdbeeld; spelers die moeite hadden om op de been te blijven en zo af en toe spontaan uitgleden. Overigens ontbraken sterkhouders Gerro Sanders, Jeffrey Kunst en Paul Buurs, maar dat topscorer Patrick Sombroek plaats neemt onder de lat zegt toch wel iets over de breedte van onze selectie. EVC was vandaag heer en meester en er was voor ALC geen doorkomen aan. Patrick hoefde amper in actie te komen. Bovendien zijn wij al jaren Nederlands Kampioen “Mooi Uitverdedigen” en alleen op de momenten dat dat even niet lukt leek ALC nog gevaarlijk te kunnen worden. Na een minuut of 20 spelen kwam EVC op voorsprong. Met een prachtige pass werd Alec Fanger vrij voor de doelman gezet en met een mooie stiftbal over de uitlopende doelman rondde Alec deze kans beheerst af, 0-1. Even later had Marco de 0-2 op zijn schoen, maar zijn uithaal verdween net naast de pal.

In de tweede helft probeerde ALC het nog wel, maar EVC kwam nooit in de problemen. Onze uitvallen waren veel gevaarlijker en het was wachten op de 0-2. Die kwam toen spits Nick Goede alles goed deed. Hij zette de laatste man van de bal, toen die wat al te laconiek dacht op te kunnen bouwen. Nick ging alleen op de doelman af die hij met een strak schot het nakijken gaf, 0-2. Hiermee verdween het laatste restje vertrouwen in een goede afloop bij ALC en EVC speelde de wedstrijd prima uit. Marco ontweek een niet werkende buitenspelval en ook hij mocht alleen op de doelman af. Die werd omspeeld en zo was de stand 0-3. Daarna werd het uit een vrije trap 0-4 en vlak voor tijd redde ALC de spreekwoordelijke eer. Eindstand 1-4. Met 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden staan wij stevig in de middenmoot. Helaas wordt onze opmars nu onderbroken door de winterstop. Iedereen fijne dagen en tot in 2015!

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …