EVC JO11-1 speelt leerzame wedstrijd onder leiding van de uitstekende referee Ibrahim Rezzak!

EVC JO11-1 – Ilpendam JO11-1 (1-6, rust) 5-11 voor Ilpendam JO11-1
(2-9-2017, 1e bekerwedstrijd 1e klasse, seizoen 2017-2018)
Op de zaterdag van Edammer kermis stond voor EVC JO11-1 de eerste bekerwedstrijd van het seizoen gepland. Vanwege de late schoolvakantie en de late vakantie van ondergetekende was in juli de mogelijkheid gecreëerd om deel te nemen aan een viertal Midzomer trainingen. Vervolgens kon er pas weer afgelopen week getraind worden. Dat was een geheel andere voorbereiding dan in andere seizoenen waarin voorafgaand aan de eerste wedstrijd vaak al drie-vier weken was getraind. Vanwege het als altijd fantastische Bosvolkkamp was Victor Surie nog afwezig maar doelman Remy Kluft was wel present. Onder leiding van de coaches Jacco Steur, CeesJan Joosten en ondergetekende bestond de spelersgroep uit: Remy Kluft, Niek Pistora, Tim Steur, Tim Knegt, Rayan Morrhabi, Mike Latdorp, Jesse Joosten en Rick van Velden.
De beoogde scheidsrechter was helaas niet aanwezig maar de onvolprezen Ibrahim Rezzak was gelukkig spontaan bereid om de honneurs waar te nemen. Dank, Ibrahim! Vooraf was al duidelijk dat Ilpendam een zeer geduchte tegenstander zou zijn. In de F-jes waren de wit-blauwen al te sterk gebleken en gelet op de warming-up kon gerekend worden op een zeer zware wedstrijd. Dat bleek. Ilpendam gaf direct heel veel druk op elke EVC-er en de roodgroenen hadden daar duidelijk moeite mee. De thuisclub kreeg weinig kans om in relatieve rust op te bouwen en moest alle zeilen bijzetten om schade te voorkomen. Dat lukte niet. Ilpendam kwam met 0-2 voor. Vervolgens wist EVC de bakens even te verzetten. Niek ontfutselde een tegenstander de bal, sprintte naar voren, passte naar Rick en die schoot raak (1-2). Daarna was het weer Ilpendam dat dicteerde en EVC dat moest reageren. De bezoekers speelden een tempo sneller en zo was het niet vreemd dat de rust aanbrak met een stand van 1-6. In de pauze werden een aantal adviezen gegeven, zoals: bij balverlies moest iedereen direct meeverdedigen (dat wil zeggen meteen de directe tegenstander opzoeken en niet tussen twee spelers in gaan staan), meelopen met de tegenstander als die de bal inspeelde en doorliep, iedereen moest tegelijkertijd de bal EN zijn tegenstander kunnen zien, niet wachten op de bal maar naar de bal toekomen. Bovendien moesten de aanvallers niet alleen naar voren en naar elkaar toe bewegen maar zich ook meer aanbieden aan de lijn bij de backs. Na de thee ging dit bij tijd en wijle beter maar toch wist Ilpendam de score uit te bouwen. Positief was de spelers bleven voetballen en zich mentaal niet gewonnen gaven. Misschien dat de bezoekers het enigszins lieten lopen in de slotfase maar toch: EVC zette door en verkleinde de achterstand. Mike scoorde 2-10. Jesse tikte 3-11 en 4-11 binnen (na fraaie acties vanaf links van eerst Mike en daarna Rick) en Rayan schoot fraai 5-11 binnen (rechts van de keeper) na een pass vanaf rechts door Mike. Remy keepte, ondanks de tegendoelpunten, een goede en attente wedstrijd en illustreerde zijn vorm door liefst zeven (!) penalties te stoppen! De verdedigers Tim, Tim en Niek hadden het zwaar omdat zij dikwijls tegen een overtal aan spelers stonden maar bleven zich tot het uiterste verzetten. Rayan werkte keihard op het middenveld en trachtte de hele wedstrijd naar vermogen de verdedigers en de aanvallers te ondersteunen!
Mannen, dit was zeer leerzaam. Trainers geven aanwijzingen maar de praktijk is vaak een betere leerschool. Vanaf maandag zijn we compleet en gaan we goed en vaak trainen om ons te verbeteren. Volgende week uit tegen SDOB JO11-1: wees scherp!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …