Spannende derby EVC E1 – Purmerend E2 eindigt in een draw (1-1)!

EVC E1 – Purmerend E2 (1-0, rust) 1-1

(15-11-2014, 6e wedstrijd najaarscompetitie seizoen 2014-2015)

Na een nacht met veel regen, miezerde het nog enigszins toen EVC E1 en Purmerend E2 om 9 uur het A-veld betraden voor een streekderby met als inzet een plek bij de koplopers SDZ E2 en Volendam E3.
EVC E1 was compleet en trad aan met de volgende spelers: Tom de Graaff (k) (a), Joep van Gog, Tristan Brommersma, Timo de Waart, Joey Treuren, Jordy Butter, Ryan de Wit, Alan Sier en Jur Bakker.
Het was van het begin af aan duidelijk dat beide teams vol voor de overwinning streden en elkaar geen duimbreed ruimte gaven. Zo ontspon een spannende en snelle wedstrijd op een prima bespeelbaar (en door de regen snel) kunstgrasveld. Om beurten hadden beide teams een beetje de overhand maar de betere kansen waren voor de roodgroenen. Eerst kreeg Jur een mooie kans en vervolgens Jordy maar helaas wisten ze niet tot scoren te komen. Toen Ryan zich echter vrijspeelde op de rechtervleugel en een prima voorzet gaf, wist de wederom sterk spelende Joey de bal tegen de touwen te drukken (1-0). Daarna was EVC iets sterker maar ook Purmerend was gevaarlijk. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Na een paar kansjes aan bij beide doelen mochten de geelhemden vlak voor de rust een vrije trap nemen. Die werd goed ingeschoten, vlak onder de lat, maar op dit schot toonde Tom zijn grote kwaliteiten: hij tikte de bal – in een stijl die oudere voetballers nog herkennen van Oranje- en PSV-doelman Jan van Beveren – fraai over de lat! Zo brak de rust aan met een verdiende maar krappe voorsprong. In de pauze werd aangegeven dat de wedstrijd zeker niet gespeeld was. Daarvoor was de tegenstand van de Purmerenders te groot. Het was zaak om goed geconcentreerd te blijven. En hoewel de verdediging een paar keer uitstekend ingreep op dieptepasses van de bezoekers was er toch een punt van aandacht: houd niet alleen de bal in de gaten maar zorg dat je steeds tegelijkertijd én de bal én je directe tegenstander kunt zien. En …. zorg dat je eerst de speler(s) dekt die in de meest gevaarlijke positie staa(t)(n). Na de thee was het echter in eerste instantie Purmerend dat het initiatief nam en was het EVC dat rommeliger en paniekerig voetbalde. Na verloop van tijd kwam evenwel het beeld terug van Helft Een waarin beide ploegen ongeveer gelijkwaardig aan elkaar waren. EVC kreeg enkele grote kansen op een uitbreiding van de voorsprong maar ook de marktstedelingen lieten zich niet onbetuigd. Het was jammer dat vlak voor tijd de gelijkmaker viel in een situatie waarin roodgroen even niet alert was (1-1). Dit was tevens de eindstand. Beide teams schoten niet veel op met dit gelijkspel in hun poging in de slipstream van de koplopers te blijven. Het was wel verheugend dat EVC een uitstekende inzet toonde en sportief bleef voetballen. Compliment, mannen! Dat compliment geldt ook voor de begeleiding en ouders van de E1 die bij elke wedstrijd een goed voorbeeld geven.
Door de overgang van OFC E1 naar de hoofdklasse spelen we volgend weekend niet (en ook op 6 december niet) maar we gaan kijken of we een oefenwedstrijd kunnen spelen. Lukt dat niet dan is er vrijdag een extra training.