21-11-2015: HSV E1 – EVC E1

Vandaag mocht de E1 aantreden tegen HSV uit Heiloo. Vanwege de enorme hoeveelheid regen in de nacht waren veel wedstrijden afgelast. Deze wedstrijd stond echter op kunstgras ingepland, dus het kon gewoon doorgaan. Het zonnetje brak zowaar door, dus voor de spelers en toeschouwers was het ondanks de temperatuur van slechts 4 graden toch prima uit te houden. Qua weer een prachtige voetbaldag!

Al vrij snel na het begin van de wedstrijd kwam EVC op een achterstand van 1-0. Gelukkig kon Gene niet lang daarna direct de 1-1 maken. EVC was te slap aan de wedstrijd begonnen, en dat uitte zich in het vervolg. HSV kreeg veel kansen en wist 2-1 en zelfs 3-1 te scoren. Gelukkig kon Charlie voor rust de achterstand nog enigszins beperken door de 3-2 te maken.

Coach Robert Heuser moest het in de pauze in z’n eentje proberen te corrigeren, omdat Jan van der Nes zich vanochtend met griep had afgemeld. Na de pauze kwam EVC zeker gedrevener uit de kleedkamer.

EVC begon beter aan de tweede helft, en Gene maakte de 3-3 na een prachtiger rush. Nu lekker doorgaan dachten we met z’n allen op de tribune! Langzaam sloop er toch weer wat gemakzucht in de ploeg. Het was toch weer HSV die de 4-3 wist te scoren. Het werd nog erger toen Patrick een vreemd hoog balletje net wel/niet voor de lijn wist te stoppen. De scheidsrechter vond het een goal en het scorebord stond op 5-3. De koppies gingen hangen, en er was op dat moment weinig vertrouwen meer in een goede afloop. Bijna werd het zelfs 6-3, maar die bal ging gelukkig net naast. De laatste 5 minuten waren aangebroken, en de jongens van EVC namen geen genoegen met deze uitslag. Een enerverend slot brak aan met prachtige rushes en counters. Uit zo’n snelle uitbraak wist Charlie de 5-4 te maken, en niet veel later Gene de 5-5. Nu was HSV ineens de gebroken ploeg, wat kan voetbal toch een verrassend spelletje zijn! In de voorlaatste minuut ging EVC volop in de aanval om de winst binnen te halen, en toen Sajad inderdaad prachtig de bal in het doel schoot was het feest!

Wat een mooie, spannende wedstrijd was dit.
Jongens, fantastisch doorgegaan toen de wedstrijd verloren leek!