EVC JO9 jaaroverzicht

Seizoensafsluiting EVC JO9-3
We hadden tot nu 2 toernooien gespeeld, een 1e plaats bij Oosthuizen en 2e plaats op ons eigen Rob Schut toernooi. Vandaag het laatste toernooi van het seizoen van EVC JO9-3. Op het mooie complex van ZOB in Zuidoost Beemster was de 1e wedstrijd tegen ZOB JO9-5. Een sterke tegenstander die we in de najaarscompetitie tegenkwamen en ruim hadden verloren. Met Steven en Tygo als versterkingen uit de J08-1 kon het toernooi beginnen. Het werd een spannende en gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer. Er werd goed naar elkaar overgespeeld en iedereen verdedigde goed mee. Na ongeveer 15 minuten konden we juichen, want Yannick kreeg de bal aan de rechterkant en met een mooie crossbal wist hij Casper O te bereiken, die cool bleef voor de keeper van ZOB en de 1-0 scoorde. ZOB probeerde het nog maar onze verdediging met keeper Julian B gaf geen krimp en zo wonnen we de 1e wedstrijd.

De 2e wedstrijd ging tegen Graftdijk JO9-1 een onbekende ploeg voor ons. Het begin was niet goed, uit de posities lopen waardoor onze tegenstander de kans kreeg om te scoren 0-1. Door dit werd EVC wakker en ging weer zoals in de 1e wedstrijd goed spelen. Doelpunten konden niet uitblijven en die vielen als rijpe appeltjes, de makers waren Ajoub 2x, Yannick 1x, Casper O 1x en Tygo 1x.

De laatste was tegen een oude bekende van ons Purnerland JO9-4, waar we in de competitie 2x van wonnen. Vanaf het begin was EVC bij de les en gaf Purmerland geen schijn van kans. Het was een lust voor het oog, hoe EVC de bal naar elkaar overspeelde en wat nog belangrijker was het elkaar gunnen van de bal als iemand er beter voor stond. De doelpunten kwamen van Casper O 3x, Ajoub 2x en Yannick 1x, eindstand 6-1. Door deze overwinning werd EVC 1e in de poule. Klasse jongens: Julian B, Tijn, Ajoub, Casper O, Casper M, Ruben, Tygo, Steven en Yannick..

Nu een klein seizoensoverzicht van dit team:
In totaal hebben we 143 doelpunten gemaakt. In de najaarscompetitie zijn we 4e geworden, met goede wedstrijden tegen ploegen als Sporting S en Apollo’68 waar dispensatiespelers E pupillen mee deden. In de voorjaarscompetitie zijn we na een mindere start toch nog 2e geworden, met als hoogtepunt de overwinning tegen kampioen SDOB. In de beker wonnen we de 3 poulewedstrijden. In de Knock-Out wedstrijd verloren we jammerlijk met 2-3 van Wherevogels die 1 klasse hoger speelde dan wij.

De volgende spelers waren onderdeel van het team:
Keeper Julian Boogaard, die altijd enthousiast en vrolijk is en goed gekeept heeft.
Verdediger Julian Werner, een stille kracht maar in het veld goed meedoen.
Verdediger Ajoub Iklifin, keiharde verdediger en zeker de laatste weken ook beter gaan voetballen.
Verdediger Ben Snoek, de enige linkspoot in het team, zeer enthousiast en vaak op links opkwam net zoals Viergever van Ajax wel eens doet.
Middenvelder Tijl Dobbenberg, die 3 longen heeft, onvermoeibaar rennen van voor naar achter en weer van achter naar voren.
Middenvelder Tijn van der heide, de pechvogel van het seizoen, als hij mee kon doen stond hij zijn mannetje.
Middenvelders Casper en Ruben van Meer, de broertjes “De Boer”van EVC, na de winterstop bij ons team gekomen en altijd goed hun best gedaan.
Middenvelder Casper Ouderdorp, de veel scorende strateeg die een goed duo vormde met Yannick.
Spits Yannick Alberts, klein van stuk maar vaak een plaag voor de verdedigers van de tegenstander, zoals gezegd een goed tandem vormen met Casper Ouderdorp.
Middenvelder/Spits Bram Wanders, speelde met ons mee in de najaarscompetitie en scoorde regelmatig zijn doelpuntje mee.
Middenvelder Fortuna Gebryasus, speelde ook met ons mee in de najaarscompetitie en stond zeker haar mannetje.
De invallers uit andere teams die ons geholpen hebben:
Lars Heida, Steven van der Niet en Tygo Oostwal, top dat jullie ons hebben geholpen.

Volgende week zaterdag nog de afsluiting bij EVC.

Hierbij wil ik de volgende mensen bedanken :
De ouders voor de support en vervoer naar de uitwedstrijden
De trainers op de maandag
Bjorn Alberts voor de hulp op de donderdag training en als hij kon tijdens de wedstrijden.
Sandra Alberts voor de administratieve zaken.

Het was een top seizoen.

Peter

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …