Meer dan verdiend gelijkspel EVC E1

De Wherevogels E1 – EVC E1 (1-1, rust) Uitslag: 1-1

(17-10-2015, 5e competitiewedstrijd seizoen 2015-2016)

Wederom stond er een uitwedstrijd op het programma voor EVC E1. Zo leren we Noord-Holland steeds beter kennen al was de bestemming dit keer bekend terrein: Purmerkerk of Purmerbuurt, de thuishaven van De Wherevogels E1. We waren mooi op tijd en de warming-up kon daardoor zonder haast worden afgewikkeld. Drie sterkhouders waren verhinderd. Koen was in Zuid-Afrika om The Big Five te spotten, Colin en Charlie waren een weekendje weg. Gelukkig waren Alan, Joep en Tyrone (die al een hele wedstrijd in de E2 gespeeld had) bereid om in te vallen.
Het was een grijze ochtend maar zonder regen en wind was het lekker weer om te voetballen net zoals de laatste weken. De thuisclub startte fel en drong EVC terug op eigen helft. Het duurde even voor de Roodgroenen aan elkaar en aan de iets aangepaste opstelling gewend waren. De Wherevogels zorgde voor het meeste gevaar in het eerste kwartier. Langzamerhand kwam EVC beter in zijn spel en dwong het ook mogelijkheden en kansjes af. Het was echter de thuisclub die de score opende (1-0). Een kopbal van Sajad uit een corner van Tyrone ging rakelings langs de paal maar nog voor de thee wist Gene een snelle uitbraak te verzilveren door de bal aan de rechterkant van de doelman tegen het net te schieten (1-1). Na de rust ging het spel gelijk op. Beide teams gingen vol voor de overwinning. De Wherevogels was in eerste instantie gevaarlijker. Het kreeg zelfs een strafschop maar het was gissen naar de reden waarom. Doelman Patrick was echter niet onder de indruk en stopte de penalty én de rebound met twee flitsende reacties! Na 10 minuten was het EVC dat (veel) gevaarlijker werd. Eerst miste Roodgroen een penalty en daarna regende het kansen: voor Alan en Sajad, een schot dat via de rug van Tyrone de paal schampte, een afstandschot van Sajad, een rush van Joep over het halve veld en een kans voor Gene die het leder nét niet over de lijn wist te drukken. De bal wilde er niet in! Het bleef daarom bij 1-1. Na de eerste helft was dat een stand waarmee we konden leven, op basis van de tweede helft echter niet. Er zat meer in, maar ja, dat telt nu eenmaal niet.
Toch hebben we weer een punt gehaald in de hoofdklasse en passen we ons behoorlijk aan.
Een compliment aan allen en zeker aan de invallers Alan, Joep en Tyrone!