4-11: EVC JO19-1 – HCSC JO19-1 0-2 (0-0)

EVC JO19-1 is tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. Tegen HCSC uit Den Helder werd het 0-2. Door ‘open schooldagen’ waren we niet helemaal compleet en al in de 1e minuut ging het mis voor linksback Laurens de Jong. Hij kwam ongelukkig ten val en bleek later zijn pols op twee plaatsen te hebben gebroken. Beterschap Laurens, gelukkig niet je schrijfhand. Zo moest de zieke Quino Idsinga toch spelen. De eerste helft was van EVC-zijde helemaal niet zo slecht. We waren voetballend de bovenliggende partij, maar HCSC speelde heel compact en hield alle spelers op eigen helft. Zij gokten op de counter en waren daarmee bijna succesvol. Gelukkig schrok de spits van onze tegenstander waarschijnlijk van de kans en kopte van dichtbij in de handen van doelman Mike van Wees. Echt grote kansen kreeg EVC ook niet, maar toch maakte Aaron Lacunes uit een voorzet van Brian Rossenaar bijna de 1-0. Helaas raakte zijn uithaal de buitenkant van de paal. Verder hadden we pech dat de uitstekende scheidsrechter floot voor een overtreding toen Aaron alleen richting doel ging. Daar had hij ook voordeel kunnen geven.

In de tweede helft kwam Quino niet meer terug, Johnny Latdorp was zijn vervanger. Ook Eric Tol was al niet meer fris en zo werd het een moeizame tweede helft. ‘Als je niet kunt winnen moet je zorgen dat je niet verliest’ is een mooie tegeltjeswijsheid, maar zo makkelijk is dat niet. HCSC voetbalde veel meer van eigen helft af, maar kreeg geen kansen want de achterhoede van EVC stond prima. Hoewel we aanvallend een stuk minder waren dan in de eerste helft kregen we toch een grote mogelijkheid. Brian werd door Daniël Kemper diep gestuurd en ging schuin richting doel af. De prima keeper van HSCS was snel zijn doel uit en Brian kon bij het omspelen de bal helaas niet meer onder controle houden. Het was meteen de laatste bal van Daniël, hij ging niet fit naar de kant en JO17-1 speler Pratik Roka was zijn vervanger. Met nog 10 minuten op de klok gebeurde dan toch wat er een keer zat aan te komen. Bij een aanval van HCSC kwam een speler naar binnen en schoot bij Mike in de korte hoek de 0-1 binnen. EVC zette nog alles op alles, maar kansen kregen we niet meer. De 0-2 in blessuretijd was voor de statistieken.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen De Zouaven JO19-2. Veel succes!