STATISTIEKEN VROUWEN EN MEIDEN TEAMS

VR1
Na de winterstop werd na 14 gespeelde wedstrijden helaas de stekker eruit getrokken vanwege een chronisch tekort aan speelsters. Er werden er 4 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 9 verloren. Door het scoren van 25 treffers konden enkele speelsters zich evengoed op de topscorerslijst terugvinden.
Het begin van het seizoen was echter hoopgevend, want de bekerpoule werd redelijk eenvoudig gewonnen met 15 gescoorde doelpunten. In de 1e knock-out ronde was er zelfs een vrijloting, waardoor EVC meteen in de 1/8 finale stond. Helaas was deze geplande wedstrijd rond de datum van opheffing van het team en was dus ook het bekeravontuur over.
Geen leuk einde voor de vaste kern, trainer Klaas-Jan Kalk en leidster/verzorgster Greet Langkemper.

VR2
De bekerpoule was veel te zwaar met ploegen uit een klasse hoger. Deze 3 kansloze nederlagen met 1 goal voor EVC gaven niet direct zelfvertrouwen.
Maar in de competitie ging het allemaal wat beter. Er werd 2 keer gewonnen en 1 maal gelijk gespeeld en van de 18 verloren duels waren er toch een paar bij waar meer in gezeten had. Er werden 24 goals geproduceerd en er werd een wedstrijd niet gespeeld vanwege het uit de competitie halen van een ploeg. Trainer/leidster/speelster Renee Groes wist langzaam maar zeker toch wat lijn in het spel van de ploeg te krijgen.

MO19-1
Een prima start door middel van drie zeges en 22 goals in de bekerpoule. Helaas wist een ploeg uit een hogere klasse EVC meteen in de 1e knock-out ronde te elimineren.
Met een relatief zeer jong team werd er in deze hoge leeftijdscategorie goed gepresteerd in het najaar. Met 7 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 nederlagen en maar liefst 49 treffers pakte dit door blessures geteisterde team van trainer Rolph Meijer en leider Gertjan Nordmann een keurige 2e plaats.
In het voorjaar was het rommelig. Mede door het terugtrekken van een ploeg waar ruim van was gewonnen, en slechts 1 punt pakken tegen een team waar toch echt 2 keer van gewonnen had moeten worden, waren de 29 gescoorde doelpunten opnieuw goed voor een 2e plaats.

MO15-1
In de bekerpoule waren 2 nederlagen al funest en deed die laatste zege van 10-1 er niet meer toe.
De najaarscompetitie besloeg 10 duels waarvan er 7 werden gewonnen en 3 verloren. Hierin werden 37 doelpunten gescoord en dit alles leverde een 3e plek op.
Helaas kon het team in het voorjaar niet meer over enkele speelsters beschikken en waren ook leider Frank Bakker en trainster Viola Everaars niet meer bij het team betrokken. Dit hield in dat trainer Harry Dijkman nu tevens leider werd en gelukkig waren er regelmatig personen bereid om de vlag te hanteren en speelsters om in te vallen als dat nodig was. Er moest tegen 4 tegenstanders 3 keer gespeeld worden, maar bij 9 duels stond er niets meer op het programma en mocht EVC zich met 28 goals in 7 zeges, 1 remise en 1 nederlaag voorjaars kampioen noemen !!

MO15-2
Na 2 verliespartijen en 1 zege met 3 doelpunten, was het na de poule over met bekeren.
Dit relatief jonge team leek het zwaar te gaan krijgen, maar met een mooie plaats in de middenmoot na 6 overwinningen, 3 nederlagen en 32 voltreffers viel dat reuze mee.
In het voorjaar lag uiteindelijk het aantal zeges en nederlagen gelijk, 5 tegen 5, en werd ook een remise behaald. En dit team van trainer Niels Kappen, leider Roberto Blufpand en invaltrainer Nico Klouwer pakte nu zelfs de 4e stek, waarin het net 26 maal gevonden werd.

Zoals ondertussen bekend is, worden door onze dames en meidenvoetbal coördinator en archivaris alleen de statistieken van de “heel veld” teams genoteerd. Dus van de volgende twee ploegen uitsluitend de eindstanden.

MO13-1
Omdat er slechts 1 klasse voor half veld teams was, had de jonge en gedeeltelijk onervaren equipe van trainer/leider Patric Boes het moeilijk tegen een paar zeer sterke teams. Het werd zowel in het najaar als voorjaar het dragen van de rode lantaarn en in de bekerpoule viel ook niets te halen. Toch viel er nog een prachtige zege te bewonderen, die als het winnen van de Europa Cup werd gevierd uiteraard.

MO11-1
Een mix van jong talent en belangrijke waterdragers zorgde ervoor dat dit ploegje van trainers en leiders Ibrahim Rezzak en Robert van der Broek zowel voor als na de winterstop een keurige subtop positie wist te behalen. Ook geen beker vervolg na de poulefase.

Alle doelpuntenmaaksters op een rijtje (competite, beker, toernooien) :
31x Famke Stuijt, 23x Liz Kemper, 18x Anne Prinsze, 17x Selma Evrengün, Kim Bakker, Esmée Dijkman, 16x Vérouschka Petrovic, Noah Suurmond, 14x Nina de Groot, Zylvie van de Pol, Faye Suurmond, 12x Anne Klouwer, 9x Annemijn Westerneng, 8x Fay Brommersma, Janine Schuitemaker, Denise Latdorp, Selena Verhoek, 6x Mei-Lan Ooms, 5x Sam Günther, Jennifer Scheers, Femke Dijkhuizen, 4x Renee Groes, 3x Janna Groes, Daphne de Groot, Sam Hennis, Roos Treuren, 2x Kelly Groot, Jamy Haselager, Kim Uijlenhoed, Jamila Yachou, 1x Joyce Duif, Noortje Kunst, Annicka Kuipers, Irene Tol, Jasmijn Stam, Fenna Swier, Mandy Schuddeboom, Holly van Berkel, Tessa de Jong, Viola Everaars, Danique Rossenaar, Noa Rossenaar.
Ook een opmerkelijk record : 8 doelpunten in 1 wedstrijd van Selma Evrengün.

Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …