2-4: RKAV Volendam JO19-1 (zon) – EVC JO19-1 (zon) 4-6 (2-2)

EVC JO19-1 (zon) heeft wederom een lastige klip in de competitie omzeild. Na een eerdere 3-0 nederlaag werd in Volendam nu met 4-6 gewonnen van RKAV Volendam. Zijn onze zuiderburen dan zo’n geweldige tegenstander? Dat zeker niet, maar ze zijn wel onberekenbaar. Bovendien herbergt dit team, net als vele niet-selectie teams in Volendam, een aantal spelers die bij EVC niet zouden misstaan. Al vanaf de aftrap leek het voor EVC de goede kant op te gaan. Huub van Maanen werd vrij gespeeld en zijn uithaal was de doelman van Volendam te machtig. Binnen de minuut de 0-1. EVC was de bovenliggende partij, maar grote kansen bleven uit. We voetbalden teveel door het overvolle midden en we kwamen niet echt voor de goal. Volendam kwam beter in de wedstrijd en het schot van ver boven op de lat bij doelman Mike van Wees was de eerste waarschuwing. Niet veel later ging het over de linkerkant bij ons fout. Teveel ruimte aan de buitenspeler, een teruggelegde bal en een weergaloze uithaal die via de binnenkant van de paal binnen valt 1-1. Het antwoord van EVC volgde direct. Een mooie één-twee tussen Eric Tol en Daniël Kemper werd door Eric fraai afgerond, 1-2. Nu niet meer weggeven, maar we zaten niet lekker in de wedstrijd. Wederom teveel ruimte over links en Mike die de voorzet niet klem krijgt. Een simpele binnentikker en de stand is 2-2.

Na 5 minuten in de tweede helft leek de wedstrijd gelopen. Brian Rossenaar raakte een hoekschop verkeerd, maar Aaron kon bij de eerste paal binnen tikken, 2-3. Daarna legde Brian zijn frustratie over een moeilijke eerste helft in een pegel hoog in de verre hoek, 2-4. Wedstrijd gelopen zo leek het, maar EVC vergat door te drukken en hielp Volendam weer in het zadel. Een te zachte terugspeelbal bracht Mike in de problemen en in de kluts viel zomaar de 3-4. Gelukkig was het de prima voetballende Daniël die er direct met een mooi schot 3-5 van maakte. En toen, na ongeveer 80 minuten voetbal, zagen wij dan eindelijk weer eens een doelpunt zoals voetbal hoort te zijn. De ijzersterke Eric die zich heel fraai vrij speelt en opent van rechts naar links op Brian. Die is zijn direct tegenstander kwijt, komt naar binnen en legt af op de meelopende Aaron. Rustig afronden en de stand is 3-6. Met dit voetbal zijn wij vorig seizoen in JO17 bijna naar de hoofdklasse gepromoveerd, maar we zien het dit seizoen helaas veel te weinig. Volendam mocht nog een cadeautje uitpakken en zo was de eindstand 4-6. Wederom 3 punten, maar we kunnen echt veel en veel beter.

Dinsdag gaan we naar AFC IJburg voor een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Purmerland. Veel succes!