EVC JO9-1 kansloos tegen Limmen JO9-1

Limmen JO9-1 – EVC JO9-1 10-3 (7-2) 20-9-2017

Op woensdagmiddag haalden we de bekerwedstrijd tegen Limmen in. Op het mooie complex kwamen de volgende spelers in aktie: Doelman Steven v.d. Niet, Yannick Alberts, Tijl Dobbenberg, Lars Heida, Bram Wanders, Tijn v.d. Heide en gastspeler Shane Heerland. Tygo en Casper konden deze middag niet meedoen.

Na de warming up kon de strijd beginnen. Wat al snel duidelijk werd was de sterkte van Limmen. Binnen 2 minuten stond het al 1-0, dit doelpunt had niet geteld mogen worden omdat de bal rechtstreeks uit een in dribbel werd gescoord. Totaal overdonderd liep Limmen over EVC heen door vooral afstandsschoten stond het in mum van tijd 5-0, keeper Steven kon er niets aan doen. Het verschil tussen de 2 ploegen was dat Limmen goed in positie speelde en EVC was duidelijk zoekende waar te staan en de tegenstander af te stoppen. Desondanks waren er zeker goede momenten een aanval die bij Shane begon ging via Lars naar Yannick die goed aan de buitenkant stond en de bal naar links verplaatste naar Bram die jammerlijk net naast schoot. Toch scoorde onze jongens want het was Lars die van afstand de 5-1 binnenschoot. We waren ook ongelukkig met 2 eigen doelpunten waar we niets aan konden doen. Intussen scoorde Limmen nog 2x en het was Bram die de 7-2 ruststand bepaalde. De 2e helft ging wat beter, er werd beter verdedigd en wij kregen ook een aantal kansen, een bal van Lars op de lat, Tijl die schoot maar de keeper redde en Yannick een keer net naast. Aan de andere kant kreeg ook Limmen kansen en die benutte de kansen wel. Tijl maakte gelukkig nog een doelpunt en zo werd de eindstand bepaald op 10-3 (2e helft 3-1).
Conclusie: een zeer leerzame wedstrijd voor de spelers en de coaches in veler opzicht. Zaterdag uit tegen SDOB de 1e competitiewedstrijd.