EVC F4 schrijft geschiedenis

Door een bug bij de webmaster, is het verslag van afgelopen zaterdag iets verlaat, maar dat mag de pret niet drukken. We schrijven het gewoon nog een keer.

Na een aantal grote en soms ietwat geflatteerde nederlagen op rij, zien coach en toeschouwers de afgelopen weken een duidelijke stijgende lijn in het spel van de F4. Aan enthousiasme ontbreekt het in ieder geval niet, want iedere week gaan de toppers vol goede moed het veld op. Het ontbreekt enkel nog aan een klinkende overwinning.

Afgelopen zaterdag is het dan zover. De helden van de F4 treden aan tegen Purmerland F4 en de interim-coach is voor de wedstrijd vol vertrouwen. Dit vertrouwen wordt al snel beloond. Met bij vlagen ‘Barcelonesk tiki-taka-voetbal’ wordt de tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd en het is Thomas die met een bekeken schuiver voor de eerste voorsprong van het jaar zorgt, 0-1. Niet veel later rondt dezelfde Thomas een lange solo af met een prachtige voetbeweging en schrijft hiermee de 0-2 op het wedstrijdformulier. Nog voor de rust laat Kaven (die veel weg heeft van Romario. Kijk maar YouTube wie Romario was kinderen) zijn klasse zien en soleert op weg naar de 0-3 ruststand.

Nadat de kinderen hebben genoten van een lekker glas limonade is het tijd voor nog meer vuurwerk. Kaven tekent voor een heuse hattrick door direct na de onderbreking de 0-4 en 0-5 op zijn naam te schrijven. Grote klasse. Nadat Kaven het goede voorbeeld heeft gegeven, schiet Rens de 0-6 binnen en daarna doet Keano ook nog een duit – of eigenlijk twee duiten – in het zakje. Hij is verantwoordelijk voor de 0-7 en 0-8. Het slotakkoord is voor Jake Keizer die zijn geweldige wedstrijd bekroond ziet met een doelpunt. Hij zorgt hiermee voor de 0-9 eindstand.

Nadat Jayden zich tijdens de penaltyserie een ware penaltykiller toont (hij stopt 9 van de 10 pingels), wordt ook de strafschoppenreeks gewonnen. De euforie is groot in de kleedkamer en dit is uiteraard een prachtige opsteker voor de rest van het seizoen. Nog belangrijker is dat de toeschouwers weer hebben genoten van de blije gezichten van de kinderen en dat ze – winst of verlies – altijd hun beste beentje voorzetten en positief blijven. Daar kunnen jullie trots op zijn! Ik ben het in ieder geval wel!

Groet,

Een trotse toeschouwer.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …