De trein is op stoom!

Voor sterallures is het misschien nog iets te vroeg, maar topcoach Bas ‘Guardiola’ Huygen begint iedere week een beetje meer naast zijn schoenen te lopen. Niet vreemd ook wanneer je bedenkt dat ‘zijn’ toppers nu al voor de derde week op rij met grote cijfers winnen.

Monnickendam lijkt voor aanvang een tegenstander waar rekening mee gehouden dient te worden, maar hoe anders verloopt het op deze zaterdagmorgen. Door afwezigheid van enkele vedetten moet Bas ‘Guardiola’ Huygen zijn team op enkele plekken wijzigen. Hij moet zelfs vissen bij de mini’s om een volwaardige ploeg op de been te krijgen. En vissen – of beter gezegd toveren – doet hij, want uit de hoge hoed haalt hij Lars Heida die – onder toeziend oog van een ongelooflijk trotse vader – bij zijn debuut direct een hattrick laat aantekenen. Tussen de 0-1 en de 0-4 van Lars zitten twee goals van uitblinker Jake Keizer waarvan de tweede (buitenkantje rechts) van grote schoonheid is.

Met een 0-4 stand gaan ‘De Toppers van Bas’ rusten en na de limonade is het al heel snel opnieuw raak. Keano – die zijn ploeggenoten gedurende de wedstrijd ontzettend goed coacht – zorgt voor de 0-5. Niet veel later krijgt Yannick een grote kans, maar hoewel hij een doelpunt absoluut verdient, ligt de keeper van Monnickendam dwars en voorkomt (voorlopig) de 0-6. De 0-6 zal er uiteindelijk toch komen wanneer Lars Heida zijn derde goal van de dag (hattrick) maakt.

Het is nog niet genoeg voor de veelvraten van de F4, want ook Devi (via paal en keeper), Kaven en opnieuw Keano (fenomenaal afstandsschot van meer dan tien meter!) laten nog een doelpunt aantekenen en zorgen hiermee voor de 0-9 eindstand.

Jayden, die de hele wedstrijd nog niet echt getest is, stopt tijdens de penaltyserie opnieuw de ene na de andere strafschop en als hij er zelf ook nog eentje binnenschiet (is daar toevallig op geoefend? ;-), wordt ook deze in winst omgezet.

Belangrijker nog dan de winst – of wie er scoort – is het geweldige gevoel van saamhorigheid dat van de F4 afspat. Een compliment voor de coach is op zijn plaats, maar ook weer niet teveel, want dan loopt hij volgende week op slippers in plaats van naast zijn schoenen…

Met vriendelijke groet,

Een trotse toeschouwer.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …