Doelman Calvin Raatsie geselecteerd voor Oranje Onder 15 voor interlands tegen Ierland!!!

Afgelopen week ontving Calvin Raatsie, keeper van AJAX B2 (Onder 15), een zeer eervolle uitnodiging: Calvin is geselecteerd voor interlands van het Nederlands Elftal Onder 15 jaar!

Oranje

Op dinsdag 31 januari en donderdag 2 februari 2017 speelt Calvin met Oranje Onder 15 tegen de leeftijdgenoten van Ierland. Plaats van handeling: het complex van DVS’33 in Ermelo!

 

Calvin is hiermee de tweede EVC-er die is geselecteerd voor een jeugdteam van Oranje.

Henk Medik, de huidige voorzitter van Roodgroen, ging Calvin voor. Dat was zo rond 1970. Henk speelde destijds in het UEFA-team (spelers van 16-17 jaar)!

Daarnaast was nog een voormalig jeugdspeler van EVC zeer dicht bij een selectie voor een Nederlands jeugdteam: Ab Plugboer, toen speler van FC Volendam en nu al jaren (jeugd)trainer bij FC Utrecht, speelde in het begin van de jaren ’80 in het schaduwelftal van het team dat in voorbereiding was op het jeugd-WK in Mexico. Ab moest concurreren met een zeer talentrijke lichting met onder andere Marco van Basten.

Oranje_Marco Raatsie

Na trainingsstages in november 2016 en vorige week in Zeist is deze selectie wederom een geweldig mooie stap in de carrière van Calvin, de zeer talentvolle sluitpost die in de F1 en E1 pupillen het doel van Roodgroen met verve verdedigde!

 

Calvin speelt weer een sterk seizoen: niet alleen nationaal maar ook internationaal. Met AJAX toonde hij dit seizoen zijn talenten op een toernooi bij Atletico Madrid, bij Zenit Sint Petersburg en in de zaal in Friedrichshaven. In dat laatste toernooi  kruiste hij onder meer twee keer de degens met de jeugdige talenten van FC Barcelona!

 

Namens EVC wens ik Calvin heel veel succes en plezier bij zijn eerste interland in Oranje Onder 15!!!

 

Jan van de Nes

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …