EVC 1, geen vreugde ondanks overwinning.

Ondanks een 4-2 overwinning op DZS waren er geen lachende gezichten na afloop van het laatste fluitsignaal. Lang leek EVC toch alsnog kampioen te worden omdat OSV in eigen huis met 0-1 achter stond tegen ZCFC. OSV wist echter de 0-1 in de slotfase om te zetten na 2 rode kaarten voor ZCFC en won met 2-1. DZS is door deze nederlaag veroordeeld tot het spelen van nacompetie voor lijfsbehoud.

Na de nederlagen van de afgelopen twee weken was er voorafgaand uiteraard maar 1 opdracht: deze wedstrijd moest gewonnen worden. In de gelijkopgaande wedstrijd gebeurde er lange tijd niet zo veel. De eerste halve mogelijkheid was een redelijke schotkans voor Jeffrey Veerman. Zijn poging verdween vrij ruim naast de goal. Ook DZS kreeg en redelijke kans. Na een fraaie crossbal ‘over de hele’ verdween de poging van Hans Oosterga net voorlangs. De eerste corner betekende wel direct de 0-1. De indraaiende hoekschop werd simpel op 3 meter van de goal binnengeknikt zonder dat er iemand ingreep. Opnieuw keek EVC dus al vroeg tegen een achterstand aan. Nadat we van de ergste schrik waren bekomen stond het al bijna 1-1. Een poging van Jeffrey Veerman caramboleerde via de binnenkant van de paal tergend langzaam weer uit de doelmond. Vrij snel daarna viel toch de gelijkmaker. Na een uitstekende actie van Shevan Mirachor werd Jeffrey Veerman in stelling gebracht. Jeffrey kwam goed voor zijn directe tegenstander en punterde de bal snoeihard, via de onderkant van de lat, in de bovenhoek. EVC had in deze fase na de gelijkmaker duidelijk wat vertrouwen hervonden en ging op zoek naar de voorsprong. Na een redding op een kopbal van Leon Spoorenberg kreeg DZS echter de beste kans op een voorsprong. In samenwerking met Georgie Biswana kon doelman Barry de Wit de hoek voor de spits net moeilijk genoeg maken. De punter verdween net naast de goal van de alert reagerende Barry.

Gesteund door het goede nieuws uit Amsterdam-Noord kwam EVC flitsend uit de startblokken na de rust. Na een splijtende pass van Peter-Jan Roskam kwam Jeffrey Veerman alleen voor de doelman. Zeer beheerst schoof Jeffrey de bal in de verre hoek, 2-1. Nadat de ingevallen Bilal El Yaakoubi met een weergaloze krul de 3-1 op het scorebord had gezet verschoof de aandacht naar de wedstrijd van OSV. Dat de aandacht wat verslapte was ook duidelijk te zien op het veld. DZS moest uiteraard ook ‘gewoon’ winnen in het kader van lijfsbehoud. De 3-2 een kwartier voor tijd was een logisch gevolg van de verslapping van EVC. De spits draaide heel simpel weg en schoot fraai de aansluitingstreffer tegen de touwen. Toen DZS vervolgens een rode kaart had gekregen na een onbesuisde ingreep aan de zijlijn leek deze wedstrijd gespeeld. Met een beetje meer overzicht hadden een flink aantal situaties de beslissing kunnen betekenen in deze wedstrijd. Toen Jeffrey Veerman binnen de beruchte lijnen werd gehaakt mocht Thom Fanger deze wedstrijd gelukkig op slot gooien. Thom faalde niet en schoot deze penalty snoeihard in de bovenhoek, 4-2. Helaas voor EVC bleek OSV dus ook te hebben gewonnen en volgt er een beslissingsduel.

Deze wedstrijd wordt aanstaande dinsdagavond 12 mei op het complex van VV Monnickendam gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd wordt dan de terechte kampioen van de 3e Klasse A. De ploeg die verliest krijgt nog een herkansing in de nacompetitie.

Opstelling EVC: Barry de Wit, Roy van Antwerpen (70. Ard Oudejans ), Thom Fanger, Niek van Diepen, Georgie Biswana, Peter-jan Roskam, Robin Mooijer, Bryan Molenaar (80. Martin van Driel), Shevan Mirachor, Leon Spoorenberg (60. Bilal El Yaakoubi), Jeffrey Veerman.

Patrick Sombroek

Check Also

EVC zaterdag 1 – TOB

Zo, de kop is eraf. Afgelopen zaterdag speelde EVC de eerste min of meer officiële …