EVC – Overbos

Deze week een korter stukje als verslag. Dit heeft helaas meerdere redenen. Het was een erg slechte wedstrijd en vooral ook erg frustrerende wedstrijd. En dat begon al eigenlijk al in de voorbereiding.

Over de eerste helft valt weinig te melden. Na 10 seconde kreeg Overbos een schietkans van buiten de 16, nadat er in de as van het veld opeens alle ruimte was na een ongeconcentreerd begin. Voor de rest hanteerde beide ploegen de lange bal en kwam er voor beide ploegen eigenlijk niets uit. Eén keer viel de bal, na matig weg werken van EVC,  goed voor een speler van Overbos maar binnen de 16 meter kon hij de bal niet binnen schuiven. Wel kon gezegd worden dat Overbos de betere ploeg was.

In de tweede helft kreeg EVC meer controle over de wedstrijd. Zo werd er beter gecombineerd en kwam EVC telkens sneller in bal bezit. Rond de 55e minuut resulteerde dit in de 1-0 van EVC. Via een goede aanval kon in de derde instantie Leon de bal inkoppen. Later kwam er nog een schietkans binnen de 16 na een mooie steekbal van Robin. Ik ben even vergeten wie het was, dat geeft al aan dat de bal er helaas niet inging. Rond de 67e minuut leek de wedstrijd beslist te worden. Leon zette goed door na een bal van wederom Robin. In doelrijke kans werd Leon neergehaald en zo kreeg EVC een penalty. Ondanks dat Leon volledig doorgebroken was en recht voor de goal kon schieten, kreeg de verdediger van Overbos niet eens een gele kaart, laat staan een rode die de spelregels voorschrijven. Omdat vorig seizoen Thom Fanger al zijn penalty’s overtuigend inschoot, stond hij weer achter de bal. Hij schoot weer even overtuigend als altijd maar de bal belandde helaas hoog op de paal. Zo kon EVC met 2-0 voor staan tegen 10 man en stond het als nog 1-0 tegen 11 man. Robin maakte een minuut later een lichte overtreding en riep daarop jezus uit frustratie. Niet eens richting de scheidsrechter maar toch kreeg hij de gele kaart. Heel gek als je dit vergelijkt met een doorgebroken speler. Toen even later Barry in de fout ging en het 1-1 werd, leek het weer zoon wedstrijd te worden. En dat werd het ook. In blessuretijd schoot Leon de bal nog van dichtbij op een speler die op de lijn stond. Via de kluts kwam de bal daarna op middenveld terecht. Hier werd een overtreding op Robin gemaakt, maar de scheidsrechter vond het voordeel terwijl Overbos de bal kreeg (????). Doordat Robin op de grond werd gegooid, kwam EVC achterin een mannetje te kort en zo kon Overbos de counter in de 95e min afmaken. Toen Robin verhaal kwam halen kreeg hij wederom geel en mocht hij vertrekken. Zo wist deze scheidsrechter weer een wedstrijd te beslissen. Hier was vooraf al angst voor aangezien hij de wedstrijd hiervoor zomaar 4 rode kaarten gaf en in andere wedstrijden dit seizoen ook andere trainers is opgevallen.

Toch moeten we naar onszelf kijken. De penalty had er in gemoeten en met een 2-0 stand was er niets loos geweest. Daarnaast werden er voor de eerste keer niet echt veel kansen gecreëerd. Omdat alles kort bij elkaar staat is en nog niets aan de hand, maar dat het beter moet weet iedereen.