EVC 1 verliest kampioenswedstrijd van OSV 1, 1-2.

EVC 1 heeft de beslissingswedstrijd tegen OSV 1, om het kampioenschap van de 3e klasse A, met 1-2 verloren.

Op een overvol complex in Monnickendam (naar schatting 700 toeschouwers) ging de bal al na 27 seconden op de stip toen Roy van Antwerpen zijn directe tegenstander even vasthield in het strafschopgebeid. Doelman Barry de Wit zat nog met zijn handen aan de bal, maar kon een treffer niet voorkomen, 0-1. EVC dreigde even overlopen te worden, maar knokte zich terug in de wedstrijd en was gedurende het grootste deel van de eerste helft de bovenliggende partij. De 1-1 na 25 minuten van Robin Mooijer op aangeven van Peter-Jan Roskam was dik verdiend. Helaas kon EVC niet doordrukken en aan het eind van de eerste helft ebde het EVC-overwicht langzaam weg,

Na een minuut of 10 in de tweede helft werd een te harde tackle van een OSV-speler bestraft met direct rood en toen daarna ook nog de razendsnelle buitenspeler van OSV geblesseerd naar de kant moest leek EVC op rozen te zitten. Leek, want gedurende de resterende 35 minuten lukte het EVC niet om de numerieke meerderheid in kansen of doelpunten uit te drukken. EVC bleef volharden in lange ballen en de 10 OSV-ers bleven makkelijk overeind. Met nog 4 minuten op de klok werd balverlies van EVC schitterend afgerond door OSV, 1-2. Die klap kwam EVC niet meer te boven. Felicitaties aan de spelers en begeleiding van OSV.

Wat rest voor EVC is de nacompetitie. A.s. zaterdag om 14.30 uur trapt EVC thuis af tegen FC VVC uit Nieuw-Vennep, de nummer 4 van de 3e klasse B. Een week later volgt dan de return.

Opstelling EVC: Barry de Wit; Roy van Antwerpen (91. Ard Oudejans), Thom Fanger, Niek van Diepen, Georgie Biswana; Robin Mooijer, Peter-Jan Roskam (a), Bryan Molenaar; Bilal el Yaakoubi, Jeffrey Veerman, Shaven Mirachor.