Gehavend EVC 1 verslaat Alcmaria, 2-0

EVC 1 heeft vandaag, ondanks dat het verre van compleet was, simpel afgerekend met Alcmaria Victrix. De beslissende 2e treffer viel pas vlak voor tijd terwijl het al veel eerder beslist had moeten zijn.
De wedstrijd van vandaag begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de 2 weken geleden overleden Mijntje Uyt den Boogaardt-Plugboer. Na het eerste fluitsignaal werden de intenties van onze tegenstander van vandaag zeer snel duidelijk. Ze waren niet naar Edam gekomen om de show te stelen en metselden een stugge muur op rond de eigen zestien. Normaal gesproken heeft EVC met spelers als Bilal el Yaakoubi en Shevan Mirachor genoeg technisch vernuft in huis om gevaarlijk te worden in de kleine ruimte. Helaas voor EVC waren beide heren, net zoals Dennis de Wit en Robin Mooijer er allemaal niet bij. Na de aftastende openingsfase kreeg EVC twee zeer behoorlijke mogelijkheden om de score te openen. Eerst kopte Leon Spoorenberg net naast na een prachtige voorzet van Roy van Antwerpen. De tweede kans had al snel de 1-0 moeten betekenen. Peter-Jan verscheen vrij voor doelman Mooij na goed voorbereidend werk van Leon. De poging van Peter-Jan met links ging echter net naast. Na de tweede kans voor Leon die werd geblokt door de doelman was het eindelijk raak. Na opnieuw een goede voorzet van Roy van Antwerpen tekende Jeffrey Veerman met het bovenbeen voor de 1-0. Na de 1-0 komt er meestal wat meer ruimte omdat de tegenstander normaliter op jacht gaat naar een gelijkmaker. Alcmaria was dit toch echt niet van plan te gaan doen. De eerste keer dat Alcmaria over de middellijn verscheen werd er van grote afstand op doel geschoten. Barry de Wit stond echter goed op te letten op wat later het enige schot op doel zou blijken van onze gasten.

In de 2e helft gebeurde er in het begin vrij weinig. EVC wilde wel maar het tempo lag simpelweg te laag om de goed gegroepeerde Alkmaarders uit elkaar te spelen. In deze fase kreeg EVC wat kleine mogelijkheden uit klutssituaties en afstandschoten. De corners werden wel vaak dreigend omdat de boomlange doelman bij vrijwel elke hoge bal er volledig naast zat. De eerste goede aanval in de 2e helft betekende bijna de 2-0. Na goed klaarleggen van Jeffrey schoot Martin van Driel net over. Nog in dezelfde minuut volleerde Jeffrey Veerman ook net naast de verkeerde kant van de paal. Toen een poging van Leon op de lijn werd gekraakt , en Jeffrey Veerman nog een behoorlijke mogelijkheid liet liggen, moesten we toch uit gaan kijken. Want als je hem zelf niet maakt…. De trainer van Alcmaria had nog een laatste truc in huis. Hij liet een speler een blessure ‘faken ‘ waardoor hij de groep bij elkaar kon roepen ,en instructies kon geven, voor een waar slotoffensief. Een slotoffensief van 25 seconden wel te verstaan. Want bij de eerste poging om druk te zetten op EVC stond het direct 2-0 in de 86e minuut. Na de lange pass van Ard Oudejans lag het helemaal open achterin bij Alcmaria. Leon faalde niet en dit betekende het einde van het verzet van Alcmaria. Doelman Mooij haalde nog een poging van Martin van Driel uit de bovenhoek, en Jeffrey kreeg nog een goede kans op 3-0 maar aan de stand veranderde niets meer.

Opstelling EVC: Barry de Wit, Roy van Antwerpen, Ard Oudejans, Thom Fanger: Georgie Biswana, Peter-Jan Roskam, Jeffrey Veerman, Martin van Driel, Leon Spoorenberg, Bryan Molenaar( 75e Mohammed Sout), Martin Schilder.

Check Also

EVC zaterdag 1 – TOB

Zo, de kop is eraf. Afgelopen zaterdag speelde EVC de eerste min of meer officiële …