EVC – EDO

De laatste keer dat ik een zeer kansloze wedstrijd van EVC in de competitie heb gezien, kan ik me gelukkig nauwelijks herinneren. Helaas was het zaterdag weer zover. EDO uit Haarlem kwam aanzetten met veel namen die bekend zijn vanuit het hoogste niveau van het amateur voetbal. EVC was juist flink toegetakeld en wachtte daarom een enorme uitdaging. Al binnen 8 minuut 11 zag iedereen dat de uitdaging te groot was. Binnen no-time was het 0-3 voor EDO. De eerste goal kwam via rechts. Daar kon een speler simpel naar binnen kappen en in de verre hoek inschieten. De 2e en 3e goal waren identiek. Tweemaal kwam de boomlange rechtsbuiten tot de achterlijn en legde hij terug op een ingelopen speler.

Hierna deed of EDO het iets rustiger aan of kreeg EVC een beetje door hoe EDO te bespelen was. Laten we het op beide houden. Zeker na het half uur kreeg EVC wat mogelijkheden om wat terug te doen. Helaas kwam het niet tot echte kansen en daar kunnen we onszelf voor aankijken. Alleen Bilal kwam na een mooie solo bijna alleen voor de keeper, maar de scheidsrechter zag geen overtreding toen er meerdere spelers van EDO Bilal steeds een beetje meer uit balans brachten.

In de rust vertelde Edwin dat de spelers van EDO vooral in het eerste kwartier weer veel lucht hadden en dat ze daarin weer gas zouden geven. Dit moesten we deze helft wel weerstaan. Wederom lukte dit niet. EDO gaf vol gas en binnen enkele minuten stond het 0-5. Op dit moment begon EDO rustiger aan te doen. Ze brachten al snel 3 wissels in. Maar slechter werden ze er zeker niet op. Als 3e wissel hadden ze nog een speler die vorig jaar bij Rijnsburgse boys speelde. Wel kan gezegd worden dat EVC door bleef gaan. We probeerde gewoon ons eigen ding te doen, ondanks de grote achterstand. Dit resulteerde nog in 2 doelpunten. Eerst werd een afgeslagen bal er door Jeffrey Veerman weer in gegooid en kon Leon Spoorenberg bij de 2e paal vrij inkoppen. Later scoorde Leon opnieuw. De laatste man van EDO dacht iets te gemakkelijk over een duel en liet zich met een sliding van de bal zetten door Leon. Op de 16 meter twijfelde Leon niet en schoot hij hard de bal de verre hoek in. Zo kan Leon over zijn eigen optreden aardig terug kijken. Na een aantal wedstrijden wissel zitten, geeft Leon zelf het goede antwoord, respect daarvoor.

Voor EVC komt er gelukkig een vrij weekend aan. Zo kunnen de blessure gevallen iets wat herstellen en keert bovendien Robin terug van een schorsing. Op 28 november is de uitwedstrijd tegen Reigerboys en dan moet er gewonnen worden. Zo niet gaan we een zeer zwaar seizoen tegemoet.

Check Also

EVC zaterdag 1 – TOB

Zo, de kop is eraf. Afgelopen zaterdag speelde EVC de eerste min of meer officiële …