Gelijkspel EVC F5 tegen sterk KFC F9

VC F5 – KFC F9 5-5 (3-3) 19-3-2016

Wat was het spannend op het D veld vanmorgen tegen KFC F9. Jammer genoeg was Ayoub ziek, maar voor de rest was iedereen fit. Onze kanjers hadden er zin, maar KFC wilde revanche nemen voor de 7-4 nederlaag van een aantal weken geleden. Onder leiding van Vincent Wissels begon de wedstrijd en het was meteen te zien dat er de ploegen gelijkwaardig waren. Het 1e deel was EVC F5 sterker, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong, eerst een corner van Yannick die via een been van de tegenstander in het doel ging. Even later was het Yannick die goed doorging en de 2-0 binnenschoot. Hierna kwam KFC goed opzetten, maar we hielden nog goed stand door goed keepen van Lars en het verdedigen van Casper, Ben en Tijl. Lars kon niet voorkomen dat KFC de 2-1 scoorde. Op het middenveld werkte Fortuna, Julian, Finn en Bram hard om KFC tegen te houden en voorin hield Yannick steeds de verdedigers aan het werk. Yannick schoot onberispelijk raak de 3-1 binnen. KFC had een paar leuke spelertjes en EVC zakte wat weg en hierdoor vielen er 2 doelpunten achter elkaar, waaronder een ongelukkige eigem doelpunt, rust 3-3.

Na de limonade begon de 2e helft en EVC starte goed, iedereen deed zijn best en er kwamen kansen achterin was Fortuna op doel gegaan en kon Lars de verdediging versterken om KFC tegen te houden. Weer was het spits Yannick die de 4-3 maakte met een hard strak schot, even later schoot Yannick de bal tegen de paal. Het bleef spannend en toen kreeg Finn de bal en met buitenkantpunt kreeg de bal een curve, die de keeper van KFC kansloos maakte de 5-3. Net als in de 1e helft gaf KFC niet op en dat resulteerde in 2 snelle doelpunten, stand dus 5-5, het bleef bloedstollend tot de laatste seconde en toen Vincent voor het eindsignaal floot hadden beide ploegen een punt, wat ook de verhouding was. Volgende week zaterdag hebben we een toernooi bij WMC in Heerhugowaard. En op 2 april volgt de uitwedstrijd tegen FC Weesp.