Super zaterdag voor EVC 1 na 5-0 overwinning op Wieringermeer.

EVC 1 heeft vandaag hele goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Zelf won het met 5-0 van Wieringermeer en verder zag het naaste belager Opperdoes met 1-1 gelijk spelen tegen laagvlieger Blauw-Wit (W). In de strijd om de 3e plaats ging OSV thuis met 0-1 verrassend onderuit tegen Reiger Boys.

De EVC-supporters waren nog op weg naar hun plaats toen Jeffrey Veerman binnen de minuut de 1-0 op het scorebord zette. Helaas keurde de scheidsrechter op advies van de grensrechter het doelpunt af. Buitenspel was het zeker niet, wellicht hands. Vanaf de zijkant was echter duidelijk te zien dat de bal toen al de doellijn had gepasseerd. Wat volgde waren 89 minuten eenrichtingsverkeer richting het doel van Wieringermeer. Het was onbegrijpelijk dat EVC van deze tegenstander in de uitwedstrijd nog met 2-1 had verloren. Ard Oudejans leek na 8 minuten EVC op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal kwam tegen de lat. 2 Minuten later ranselde EVC-doelman Barry de Wit de bal uit de bovenhoek, na een vrije trap van Wieringermeer. De enige serieuze doelpoging van onze tegenstander in de hele wedstrijd. Na 17 minuten kwam EVC verdiend op voorsprong. Uitblinker Shevan Mirachor ging voor de zoveelste keer zijn tegenstander voorbij en legde vanaf de achterlijn terug op Jeffrey die netjes raak schoot, 1-0. EVC bleef hierna prima voetballen, maar vergat zichzelf te belonen middels meer doelpunten. Roy van Antwerpen zag in de 24e minuut nog een schitterend afstandsschot door de doelman gekeerd worden, maar in de 31e minuut was het wel raak. Een dieptepass leek te hard, maar Jeffrey ging er toch achteraan en was eerder bij de bal dan de doelman. In de hoek van het strafschopgebied omspeelde hij de doelman en gaf de bal voor waar Leon Spoorenberg voor zijn man kroop en de 2-0 binnen tikte. Schitterend uitgespeeld doelpunt! Nog voor de rust gaf Shevan met een volgende assist Bryan Molenaar de gelegenheid om de 3-0 tegen de touwen te schieten.

In de tweede helft was het na 2 minuten Leon die een voorzet van Roy tot doelpunt promoveerde, 4-0. De EVC-supporters gingen er eens goed voor staan en zitten, wellicht gingen we nog de dubbele cijfers halen. Helaas kwam dat er niet van. Het aluminium, de doelman en wat gemakzucht zorgden ervoor dat de score niet opliep richting de 10. Alleen Bryan wist het net nog een keer te vinden. Na exact 30 minuten schoot hij een directe vrije trap heel fraai binnen. Eindstand 5-0.

Door zelf te winnen en door de andere gunstige uitslagen werd EVC de grote winnaar van deze speelronde, een super zaterdag. Er is een klein gaatje geslagen met de naaste concurrenten, maar er volgen nog 8 lastige wedstrijden richting de finish op 9 mei. Volgende week is EVC vrij, maar staat de wedstrijd OSV-Opperdoes op het programma. Op zaterdag 21 maart gaat EVC op bezoek bij Blauw-Wit (W) in Wormerveer, de tegenstander waar Opperdoes zich vandaag in verslikte. We rekenen op de steun van de vaste supportersschare, aftrap om 14.30 uur.

EVC: Barry de Wit; Roy van Antwerpen, Niek van Diepen (74. Thom Fanger), Ard Oudejans, Georgie Biswana; Robin Mooijer, Peter-Jan Roskam (45. Martin Schilder), Bryan Molenaar; Shevan Mirachor, Leon Spoorenberg (88. Giel Oudejans), Jeffrey Veerman.