EVC F1 naar volgende bekerronde

Purmerland F1 – EVC F1 1-3 (1-2) 13 december 2014

Vandaag de bekerwedstrijd tegen Purmerland F1, waar we voor de competitie met 1-1 gelijkspeelden. Aangekomen in Purmerland stond de veldverlichting aan , want het was op de vroege ochtend nog vrij donker. Coach Marcel pepte onze jongens in de kleedkamer op en de we konden gaan beginnen met de volgende opstelling op doel Levi, achterste drie Colin, Daoud en Teun. De voorste drie bestond uit Tom, Bink en Kick. Milan en Timo begonnen als wissel.
Purmerland startte fel en EVC was nog wat slaperig. Uit de eerste de beste aanval was Levi kansloos 1-0. Hierdoor schrokken we echt wakker en gingen onze jongens met de minuut beter spelen. Eerst was het Tom die een goed schot op doel gaf. De keeper liet de bal los en Tom tikte de bal in het doel. Helaas keurde de voortreffelijke scheidsrechter het doelpunt af, omdat de keeper de bal met 1 hand vasthield. Even later was het wel raak. Op links bracht Tom de bal voor het doel en het was Milan die het laatste tikje gaf 1-1. Purmerland bleef af en toe gevaarlijk, maar Daoud, Colin en Teun stonden prima te verdedigen. Vlak voor rust gaf de sterk spelende Bink be bal op het juiste moment door naar Milan en die schoot beheerst EVC op voorsprong 1-2. Na de rust waren de teams gelijkwaardig aan elkaar. Purmerland had 3 uitstekende spelers, de links en rechtsvoor en de laatste man. Bink kreeg de bal op links en passeerde zijn tegenstander en schoot hard voor. Milan stond klaar om de bal in te tikken, maar het was een verdediger van Purmerland die de bal in schoot 1-3. na deze treffer ging Purmerland vol in de aanval, Onze jongens knokte keihard voor elkaar, met Kick, Timo en Daoud voorop. We kregen 2 gevaarlijke momenten voor ons doel, een keer de lat en een prachtige redding van onze kleine “grote man” Levi . Ook wij kregen nog een paar kansen via Tom en Milan, maar de bal ging er net niet in. Toen floot de wedstrijd voor het einde en plaatsen onze kanjers zich voor de volgende bekerronde.