EVC MD2 – SDZ MD3 : 6 – 1

Het lijkt een standaard begin van ieder verslag, maar de waarheid is dat we het gewoon weer getroffen hadden met het zonnetje..
Regende het nog een uur voor het begin van de wedstrijd, we begonnen lekker in het zonnetje.
Er moesten 2 meiden afzeggen vanwege ziekte, Chelsea was er wel om aan te moedigen maar Jamila moest in het ziekenhuis verblijven voor onderzoeken, beterschap Jamila!
Als reserve hadden we Sophie gevraagd, die dus haar debuut zou maken.

We begonnen de wedstrijd in de normale opstelling: Tessa op doel, Eva, Luna, Charlotte en Naoual in de achterhoede, Roos, Faye, Jennifer en Anne op het middenveld en Esmee en Selena in de spits, met Yasmina, Sofie en Sophie in de wissel.
Er werd lekker gevoetbald vanaf de aftrap, onze meiden speelden lekker over en er volgden goede combinaties.
Het ontbrak alleen de voorhoede nog een beetje aan geluk, en het was ook duidelijk dat de kracht van SDZ een beetje in de verdediging zat.
Uiteindelijk was het Selena die de opening bracht en het eerste doelpunt op de kaart zette.
Ook Sophie maakte haar entree, en het ging wonderbaarlijk goed, ondanks dat ze de Benjamin van het team was.

In de rust even met z’n allen een kaart geschreven voor Jamila, en even de laatste aanwijzingen gegeven.
Ook werd er van keepster gewisseld, Tessa, die het toch rustig had, mocht even opwarmen in het veld terwijl Yasmina het doel verdedigde.

Tessa bracht de verdediging van SDZ uit balans, ze hadden niet verwacht dat ze ook kon voetballen.
Hierdoor kwam er wat meer ruimte voor de andere meiden ook, en de scores waren hiervan het bewijs.
Tessa scoorde zelf 2 keer, Jennifer wist er één mooi in te schieten, Selena maakte haar tweede die ochtend en zelfs Charlotte, die naar voren was opgeschoven, kon een doelpunt op haar naam schrijven.

Naoual had achter Charlotte’s plaats goed overgenomen, maar kon toch niet voorkomen dat één van de aanvalsters van SDZ doorbrak en een tegendoelpunt op haar naam schreef.

Een prima wedstrijd, jullie hebben goed gecombineerd en goed overgespeeld.