Mooie overwinning van EVC E3

EVC E3 – FC Purmerend E4 (4-1, rust) 5-3 voor EVC E3

(2-5-2015, 10e wedstrijd voorjaarscompetitie, seizoen 2014-2015)

Onder prachtige omstandigheden (zon en geen wind) mocht de E3 aantreden tegen FC Purmerend E4 in het eerste weekend van de meivakantie. Voor beide teams betekende dit dat enkele spelers niet aanwezig waren vanwege welverdiende vakanties. Roodgroen miste Gene Brandt, Mika Heuser en Niek de Hoop en het complete begeleidingsteam (Robert Heuser en Robbin Brandt).
Goede raad was duur want de F1 moest een zeer zware wedstrijd spelen en de E2 en E4 zijn nog volop in de race om het kampioenschap en konden hun beste spelers niet afstaan. Om die reden werden Joep van Gog en Jur Bakker aan de selectie toegevoegd en ook Jordy Butter was weer van de partij na zes weken blessureleed (gebroken arm). De andere spelers waren Patrick Wissels (k), Koen Berends, Sajad Rahimzadeh, Charlie Kuiper, Blade van Beers en Tyrone Marshall. Door de wisselingen kon Koen nu vaker op zijn meer natuurlijke postie (rechtsback) spelen en was voor Sajad een belangrijke rol als linkerveugelverdediger ingeruimd. Coach van dienst was Christiaan Wissels, geassisteerd door ondergetekende.
Het decor was het B-veld datweliswaar niet zo vlak is als Veld A maar zeker goed genoeg om een mooie partij voetbal op te spelen. En dat gebeurde. Beide teams gaven er direct blijk van zin om te voetballen te hebben en zo ontspon zich een snelle, levendige en sportieve wedstrijd. Na 5 minuten brak Jur door over de linkerkant en zijn kogel in de verre hoek was zelfs voor de uitstekende keeper van Purmerend niet te stoppen. Vijf minuten later trok Geelrood de stand weer gelijk. Een mooie aanval werd prima afgerond (1-1). De thuisclub zat niet bij de pakken neer en loerde op een tweede treffer. Coach Christiaan had aangeven dat de buitenspelers bij balbezit het veld heel breed moesten maken en dat hadden de mannen goed in hun oren geknoopt. Want toen Joep de bal onderschepte en naar voren dribbelde hadden Blade en Jur krijt aan hun schoenen. Daardoor ontstond in het midden van het veld een zee van ruimte waar Joep van profiteerde. Hij schoot de bal hard en zuiver in de hoek rechts van de keeper (2-1). Als trainer/coach kan je nog zoveel aanwijzingen geven maar het werkt pas echt als spelers ook het resultaat zien van het uitvoeren van zo’n aanwijzing. Ze zullen dan in het vervolg eerder die aanwijzing zelf uitvoeren en dat is uiteindelijk de bedoeling. Precies op het kwartier combineerden Sajad en Jur over de linkerkant en het was Jur die raak schoot (3-1). Nog voor de thee voltooide EVC het kwartet: Patrick gooide de bal naar Charlie, die zette Tyrone aan het werk en het was de aalvlugge en behendige Blade die doel trof (4-1).
Na de thee waren de bezoekers niet van zins de handdoek te gooien. Integendeel: ze probeerden de aansluiting te bewerkstellingen en dat leek te lukken want FCP bracht de stand op 4-2. Roodgroen was echter niet van de wijs gebracht. Jordy veroverde de bal, passte naar Charlie en die schoot van afstand op doel. De langer keeper keerde het schot maar de rebound was voor Blade. De topscorer bleef koel en tikte de bal tegen de touwen (5-2). Purmerend voetbalde ook gewoon verder en werd beloond voor zijn inspanningen (5-3). Verder lieten de Keetzijdebewoners het niet komen. Doelman Patrick en de verdedigers Joep (afgewisseld met Jordy), Koen en Sajad waren onpasseerbaar. Patrick was degelijk en zeer betrouwbaar, Koen en Sajad speelden een uitstekende wedstrijd! Blade, Tyrone en Charlie voetbalden met een lekkere spirit: mooi om te zien! Jordy speelde zijn eerste minuten na een lange afwezigheid. Het was weer even wennen maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam het vertrouwen en het balgevoel terug. Joep en Jur: goede wedstrijd. Dank!

Complimenten zijn er ook voor de uitstekende scheidsrechter Jeffrey Karstens (EVC D1), voor de winnende coach Christiaan Wissels en voor de ouders van de E3 die de kantinedienst draaiden: DANK!

Welgemeende felicitaties zijn er voor de spelers van EVC E4, de begeleiders (Tony van Wieringen en Michael Meijer) en de trainers (Edwin Breed, Jeroen Ooms en diezelfde Michael) vanwege het behaalde kampioenschap! Grote klasse, Mannen!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …