Pijnlijke nederlaag EVC 1 bij OSV, 2-0.

EVC is bij concurrent OSV tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. Na het missen van een vijftal opgelegde kansen in de eerste helft moest het na 2 minuten in de 2e helft verder met 10 man. De ongelijke strijd werd uiteindelijk met 2-0 in het voordeel van OSV beslist. Hierdoor is de voorsprong van EVC geslonken tot 3 punten, en is de spanning weer terug aan kop.

Dat er een flinke dosis spanning op het duel zat was in de openingsfase wel duidelijk. Beide ploegen startte wat voorzichtig aan het duel. Nadat de grootste spanning wat was gezakt kreeg EVC al snel een aantal hele grote kans om de score te openen. Na goed doorzetten van Jeffrey Veerman verscheen Leon Spoorenberg alleen voor de doelman. Zijn schot verdween vrij ruim over de lat van de OSV-doelman. Binnen de 5 minuten kreeg ook Bilal el Yaakoubi een dot van een kans. Bilal moest heel snel handelen en zijn schot verdween net naast de goal. In de tussentijd had Leon Spoorenberg al een terechte gele kaart gekregen voor een flinke overtreding. Dit tot groot genoegen van de hysterische OSV-trainer die bij elke overtreding (geen enkele uitgezonderd) tierend langs de zijlijn om een gele, liefst rode, kaart bulderde. De piepjonge leidsman was hier duidelijk van onder de indruk en beloonde deze smeekbedes veel te vaak. OSV was gedurende de eerste helft wat vaker in balbezit en kreeg 1 hele grote kans. De snoeiharde pegel eindigde op de bovenkant van de lat. Na deze poging kreeg EVC opnieuw twee grote mogelijkheden. Eerst verscheen Leon vrij voor de doelman na een actie van Jeffrey Veerman. In bijzonder kansrijke positie kreeg hij het leer echter niet voldoende onder controle. De doorgelopen Jeffrey kreeg de bal in de kluts ook niet in de rebound achter de doelman. Toen Leon Spoorenberg vrij voor de doelman op diezelfde doelman stuitte voelden we al een beetje dat een lastige middag zou gaan worden. Gelukkig voor EVC bracht Barry de Wit vlak voor rust uitstekend redding op een kopbal van dichtbij. De leidsman floot op zich een redelijke wedstrijd maar bij het uitdelen van de kaarten zat hij er vrijwel non-stop naast. Zo had de charge op Peter-Jan Roskam pal voor rust had een rode, in ieder geval gele, kaart moeten zijn. Maar een vrije trap was het enige wat de leidsman hierin zag.

De hele lichte overtreding t.h.v de dug-out aan het begin van de 2e helft leverde Leon Spoorenberg WEL een gele kaart op, en dus zijn 2e. Uiteindelijk bleek deze foute beslissing de doodsteek voor EVC. Dapper strijdend probeerden ze het er beste van te maken. Even leek EVC met 9 man verder te moeten. De scheidsrechter had wel gezien dat er werd nagetrapt maar gaf vervolgens een gele kaart????? Barry de Wit voorkwam in deze fase dat OSV op voorsprong kwam. Met 2 uitstekende reddingen hield hij EVC op de been. Uiteindelijk moest ook Barry buigen voor een poging van de boomlange invaller Bakker. Zijn pegel plofte via de binnenkant van de paal binnen, 1-0. Na een spijkerharde overtreding op de enkels (schoolvoorbeeld van een rode kaart) van de ingevallen Shevan Mirachor leek de wedstrijd qua spelersaantal weer in balans te komen. Uiteraard verzuimde hij ook nu weer de juiste beslissing te nemen al moest hij nu echt de eerste gele kaart trekken voor de thuisploeg. De eenzame Jeffrey Veerman liep de longen uit het lijf, maar had logischerwijs moeite op in zijn eentje voor gevaar te zorgen. Uit de counter scoorde de rappe Baghwandin nog voor de 2-0 in de absolute slotfase. Op basis van de 2e helft was deze uitslag verdiend. Al moet gezegd worden dat EVC met 11 tegen 11 gewoon de betere kansen heeft gehad en zichzelf had moeten belonen.

De voorsprong is nu met 2 wedstrijden te gaan geslonken tot 3 punten. EVC heeft dus nog alles in eigen hand. Te beginnen volgende week uit bij Zeemacht. Indien EVC weet te winnen bij Zeemacht kan het alsnog kampioen worden middels een gelijkspel (of meer) in de thuiswedstrijd tegen DZS.

Opstelling EVC: Barry de Wit; Georgie Biswana, Thom Fanger, Niek van Diepen, Roy van Antwerpen; Peter Jan Roskam (a), Robin Mooijer, Bryan Molenaar (60. Martin van Driel); Jeffrey Veerman, Leon Spoorenberg, Bilal el Yaakoubi (65. Shevan Mirachor).