Purmersteijn MD1 – EVC MD1 : 1 – 1

De uitslag geeft deze keer geen goed beeld van de inspanningen van de dames..
Onder de Purmerendse zon speelden we op het echte gras tegen de meiden van Purmersteijn MD1.

Meteen vanaf het fluitsignaal van de prima fluitende scheids gaan we direct in de aanval.
We zetten goed druk meteen, en eigenlijk vanaf het fluitsignaal speelt de wedstrijd zich af op de helft van de tegenstanders.
Dit heeft als consequentie dat er 21 meiden op één helft van het veld spelen, en dit verklaard mede een beetje de uitslag. Vanaf het begin is het bijna prijsschieten op het doel van de tegenstander, alleen trokken deze zich massaal terug in “de 16”, dus met z’n allen voor het doel.
Wij bleken niet in staat om ze uit elkaar te drijven, en dus bleven we schieten op de dubbele linie verdediging.
Eigenlijk hebben de meiden van Purmersteijn maar enkele kansen op een counter gehad, alleen werd deze goed benut door hun prima spelende aanvoerster. We verzuimden het schot te blokken en dus kon ze hard uithalen op doel..: 1-0.
Dat het eigenlijk 0-10 had moeten staan telt op dat moment niet, de oude voetbalwet “als jij ‘m niet maakt doen zij het wel” gold nog steeds..

Met een achterstand de rust in, er werden nog wat tips uitgewisseld, maar vol goede moed de 2e helft in.

Echter leek de 2e helft hetzelfde verloop te gaan vertonen.
Onze meiden gingen meer en meer druk zetten, met prachtige aanvallen over de flanken.
Dit betekende dat achterin wat minder aandacht lag en dus kon Purmersteijn een paar keer op onze helft komen (nooit écht gevaarlijk trouwens, door onze prima verdediging).
Uiteindelijk was het Anne die, bij de zoveelste bal vlak voor het doel langs, haar voet op het juiste moment tegen de bal wist te zetten en zo de verlossende (en zéér verdiende) 1-1 binnen wist te tikken.
We probeerden nog extra druk te zetten, maar meer was er niet uit te halen vandaag.
Zelfs de coach van Purmersteijn was zeer onder de indruk van onze aanvallen en vond dat ze goed waren weggekomen met een puntje.

Gelukkig toch nog één puntje, volgende keer beter!