Op de stip: Renee Groes

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilliger Renee Groes.

  1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Renee Groes. Ik ben vorig jaar afgestudeerd Bachelor Economie & Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb een tussenjaar genomen om wat werkervaring op te doen en heb recentelijk 4 maanden stage gelopen bij Travel Impressions. Hier heb ik, na mijn stage, een baan aangeboden gekregen op de marketing afdeling. De vrije uurtjes die ik nog heb naast mijn werk besteed ik voornamelijk bij EVC en de sportschool.

  1. Wat doe je bij EVC?

Op dit moment ben ik trainster en coach van de Dames 2. Ook zit ik bij de toernooicommissie.

  1. Hoe ben je bij EVC gekomen?

Ik heb jaren gevoetbald bij EVC. Daarna ben ik een tijdje weggeweest. 2 jaar geleden stopte de voormalige coach & trainer van de Dames 2 en ben ik door de dames gevraagd of ik dit over wilde nemen.

  1. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?

Het geeft mij voldoening als ik hoor dat de meiden het leuk vinden om door mij getraind te worden. Ook vind ik het leuk dat ik een constante stijgende lijn zie bij de meiden in hun voetbal. Misschien is dat nog niet altijd terug te zien in de scores, maar ze gaan elke keer een stukje vooruit. En ik heb er vertrouwen in dat we dit in de toekomst ook zeker terug gaan zien in de scores!

  1. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?

Het is een kleine, maar een hele fijne club. De vrijwilligers zetten zich allemaal voor de volle 100% in en dat is erg te voelen bij deze club. Als ik bijvoorbeeld tegen een probleem aanloop zijn er altijd mensen die mij willen helpen. Er is altijd wel iemand om op terug te vallen.

  1. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?

In de tijd dat ik nu bij de dames zit van EVC (bijna 2 jaar) zijn er al twee damesteams uit elkaar gevallen. Door het verdrietige overlijden van Rolph Meijer, die zich jaren intensief heeft ingezet voor de dames, is er een heel groot gat gekomen binnen de organisatie rondom de dames. Ik zie deze niet snel worden ingevuld, maar om de toekomst van het damesvoetbal bij EVC veilig te stellen denk ik dat het belangrijk is dat er iets meer focus komt op het damesvoetbal om bepaalde problemen op te kunnen lossen/te kunnen voorkomen. We kunnen het namelijk niet permitteren dat er nog meer dames/meidenteams uit elkaar vallen.

  1. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?

Harry Dijkman verdient het volgende plekje “op de stip” als leider & trainer van de MO-17!

Check Also

Op de stip: Wilco van der Niet

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je …